Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вял първи протест в Бургас срещу акушерката Ковачева

Вял първи протест в Бургас срещу акушерката Ковачева

Първият протест в Бургас за деня се оказа вял. Малка група хора разгърнаха плакати с надписи "Да защитим Никол!" и "Да спрем насилието над деца" пред Съдебната палата в града. Организатори на протеста са семейството на изчезналото бебе Мария.

Първият протест в Бургас за деня се оказа вял. Малка група хора разгърнаха плакати с надписи "Да защитим Никол!" и "Да спрем насилието над деца" пред Съдебната палата в града. Организатори на протеста са семейството на изчезналото бебе Мария. Исканията - доживотен затвор за акушерката Ковачева и промени в организацията на медицинските заведения.

"Никол е едно от потърпевшите деца. А пострадалите в тази система са много - деца, майки, граждани. Нашите искания са денонощно видеонаблюдние в родилните отделения. Искаме и охрана, която да следи камерите и да реагира на момента. Настояваме и за безплатно присъствие на близък на родилката", коментира пред журналисти майката на Мария - Нина Мандраджиева. По думите й, необходими са спешни промени, така че да се сложи край на злоупотребите, насилието и негативното отношение в родилните домове, а и в болничните заведения като цяло.

Макар към протеста да се присъединиха по-малко хора от очакваното, групата не се обезокуражи и продължи по план. Шествието премина през ул. "Александровска". Вторият солидарен протест бе предвиден за 13 часа, отново пред Съдебната палата. Няколко от присъстващите на сутрешната демонстрация се върнаха с плакатите от сутринта. Дойдоха и още 2-3 майки с децата си, но втория протест се оказа още по-вял от първия.

Припомняме ви, че Мария изчезна мистериозно часове след раждането си. Майката Нина Мандраджиева била приета в бившата МБАЛ "Черноморска", сега БургасМед, където родила със секцио на 4-и февруари 2013-а година. Бебето получава акт за раждане, бащата успява да го зърне за кратко, докато детето лежи в кувьоз.

По-късно им съобщават, че рожбата им е починала. По документи, обаче, Мария е мъртвородена, което заплита мистерията около изчезването на детето. Вече две години родителите не знаят дали бебето им е живо или мъртво, дали са станали жертва на съдбата или на измама.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега