Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вятър и слънце ще въртят модерна 80-етажна сграда в Белград

Вятър и слънце ще въртят модерна 80-етажна сграда в Белград

Холандската фирма "Витал естейтс" планира да построи в квартал Нови Белград в сръбската столица въртяща се сграда на 80 етажа, ако получи разрешение от столичните власти, съобщава сръбският в. "Данас".

Холандската фирма "Витал естейтс" планира да построи в квартал Нови Белград в сръбската столица въртяща се сграда на 80 етажа, ако получи разрешение от столичните власти, съобщава сръбският в. "Данас".

Фирмата е представила проекта тази седмица в Клуба на бизнесмените в община Нови Белград, на която е подписано и споразумение за сътрудничество между общината и "Витал естейтс".

Според проекта площта на всеки етаж на бъдещата сграда ще бъде около 1200 квадратни метра, а за въртенето ще се използва енергията на вятъра и слънцето. Всеки етаж на небостъргача ще се върти около централна ос, така че във всеки миг сградата ще изглежда различно. Небостъргачът ще бъде подходящ за хотели, офиси и жилища.

По думите на Зоран Лукич, представител на компания "Витал естейтс", такава "въртяща се кула" още не съществува никъде в Европа и тя може да стане нов символ на Белград и Сърбия. В случай че градът и община Нови Белград проявят интерес за строителство на обекта, което ще се финансира изключително от компанията строител, в Белград ще пристигне идейният автор на проекта, световно известният архитект Дейвид Фишър, проектирал въртящ се небостъргач в Дубай, каза Лукич.

Той обясни, че бетонът, с който ще се строи сградата, е от ново поколение и е шест пъти по-лек от стандартния. Материалът позволява пълна енергийна независимост на сградата, тъй като помещенията, изградени от него, имат възможност за иновативно затопляне и охлаждане, при което се пести до 70 процента енергия.

"Витал естейтс" със седалище в Амстердам е съставна част от швейцарския инвестиционен фонд "Витал сорс Парадизо" и е световен авторитет в областта на иновативното строителство.В момента в Бразилия се строи подобен небостъргач на 220 етажа (най-високата сграда на американския континент), който трябва да бъде завършен преди световното първенство по футбол през 2014 г., пише БТА.

 

Източник: Dnes.bg

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега