Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Битката за "Дондуков" 2 продължава

Днес решаваме кой да е президент на страната през следващите 5 години
Битката за "Дондуков" 2 продължава

Вторият рунд на битката за „Дондуков“ 2 започна. Един срещу друг за гласовете на избирателите се изправят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин.

Вторият рунд на битката за „Дондуков“ 2 започна. Един срещу друг за гласовете на избирателите се изправят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин. На първи тур кандидат-президентската двойка на ГЕРБ получиха 1 349 300 гласа, а опонентите им от БСП – 974 300 гласа.

Новият президент, който ще изберем днес, ще бъде с петгодишен мандат. За този период  той ще е лицето на България пред света. Той ще назначава и освобождава от длъжност ръководителите на дипломатическите представителства и постоянните представители на страната. Ще награждава с ордени и медали заслужилите, ще дава и възстановява българско гражданство, както и освобождава и лишава от него.

В правомощията на президента е и да предоставя убежище, да помилва, да опрощава несъбираеми държавни вземания, да наименува обекти с национално значение и населени места, както и доста други дейности записани в Конституцията на Република България.    

Днес също е забранена предизборната агитация. Сигнали за агитация започнаха да валят още от вчера в деня за размисъл.  Забранен е още ловът и алкохолът, позволени са само при предварително договорени мероприятия.  

Паспортните служби ще работят и днес, за да могат всички граждани, чиито лични карти са с изтекъл срок, да гласуват срещу заявление за издаване на документ за самоличност. Удостоверенията, издадени от МВР, ще са валидни само за изборния ден.  

Над 15 000 полицаи ще пазят реда по време на вота. В районите на произвеждане на изборния процес няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, употребили алкохол или носещи оръжие. Забранено е паркирането на автомобили в непосредствена близост до местата за гласуване.  

Сигнали за нарушения на изборния процес може да подавате на e-mail:  izbor@mvr.bg или на денонощната телефонна линия в МВР 02 982 22 32.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега