Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Възможно е ЕС да забрани влизането на лица от САЩ и след 1 юли

Възможно е ЕС да забрани влизането на лица от САЩ и след 1 юли

Броят на заразените в САЩ надхвърля 2.3 млн. души, като смъртните случаи са над 120 хил.

Очаква се от 1 юли външните граници на Европейския съюз да бъдат отворени за лица от трети страни. За някои държави обаче европейските врати ще останат затворени. Сред тях може да се окажат и Съединените американски щати. Това твърди в-к "New York Times", позовавайки се на документи, получени от източници на медията.

Броят на заразените в САЩ надхвърля 2.3 млн. души, като смъртните случаи са над 120 хил. Северноамериканската икономическа сила оглави антикласациите за най-засегната страна в света. Това може да се окаже решаващо за влизането на държавата в "черния списък" на ЕС, наред с Китай, Русия и Бразилия, също цитирани от "New York Times" като страни, от които Съюзът няма да приема пътници. Пълният списък ще стане ясен около началото на юли, като е напълно възможно в последствие да бъдат добавени и други страни, в зависимост от разпространението на вируса.

Престижното издание напомня, че ситуацията наподобява тази през март, но ролите са обърнати. По онова време Европа бе епицентър на пандемията, а президентът на САЩ Доналд Тръмп строго критикуваше европейските лидери, че не са се справили с разпространението на Covid-19, позволявайки заболеваемост със сериозни мащаби в страни като Италия и Испания. Влизането на лица от тези страни в северноамериканската държава бе временно блокирано.

Три месеца по-късно епицентърът на пандемията вече е в Северна и Южна Америка. Макар и с нестихващо разпространение на вируса, Европа вече преминава към възстановяване на нормалния ритъм на живот. САЩ обаче продължава да се бори с епидемията.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега