Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Възпитаниците на Музикалното представят спектакъла "Любимец 13"

Възпитаниците на Музикалното представят спектакъла "Любимец 13"

Големият български актьор Апостол Карамитев ще бъде вдъхновение тази седмица за талантите от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”. Младите актьори и музиканти, ще покажат, че не само генерират идеи и смело ги осъществяват на практика, но усещат и приемат посланията на незабравимите български актьори, оставили ярка следа на сцената.

Големият  български актьор Апостол Карамитев ще бъдевдъхновение тази седмица за  талантите отНационалното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”. Младите актьори и музиканти, ще покажат, чене само генерират идеи и смело ги осъществяват на практика, но усещат и приематпосланията на незабравимите български актьори, оставили ярка следа на сцената.

Възпитаниците на НУМСИ ще се изправят пред предизвикателството и отговорността да представят  пред публиката един уникален мултимедиенспектакъл в който са използвали за основа последното интервю на АпостолКарамитев.

Карамитев започва пътя си към големите роли и голямото кино от  Бургас, за да стигне по-късно до образите впиесите „Ромео и Жулиета”, „Дон Карлос”, „Хенри ІV”, „Маскарад”, „Двама налюлката” и много други.Той оставя  незабравима следа в българското кино сактуалните и днес филми „Специалист по всичко” и „Любимец 13” , както и  върховните му роли в „Рицар без броня”,„Бялата стая” и „Сватбите на Йоан Асен”.

В спектакъла са включениоткъси от любимите роли на Апостол Карамитев в театъра и киното и спомени насъпругата му Маргарита Дупаринова за любовта, изкуството  и съвместната им работана сцената. Зрителите ще видят един нов, свеж поглед към живота и творчествотона незабравимия актьор, вдъхновил много таланти през годините.

Театралната вечерозаглавена „Любимец 13” е изцяло дело на учениците от 10 и 11 клас специалност„Актьорско майсторство”, като компания на сцената ще им правят  и инструменталисти и певци. Идеята иреализацията  за този спектакъл е изцялотяхна, а режисьор е Христо Хр. Симеонов.

Вечерта, вдъхновена оттворчеството на Апостол Карамитев  сеосъществява в рамките на проект "На концерт в сряда", тази сряда – 29април  от 18 часа, Концертна зала наМузикалното училище, вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега