Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Възраждане" ще сезират КС за отнемането на концесията на "Росенец"

"Възраждане" ще сезират КС за отнемането на концесията на "Росенец"

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Костадин Костадинов, според когото има опасност държавата да бъде съдена и да плаща компенсации на компанията.

"Възраждане" ще сезират КС заради отнетото им право да направят промени преди второ четене на закона, с който се урежда отнемането на концесията на пристанище "Росенец" от компанията "Лукойл". 

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Костадин Костадинов, според когото има опасност държавата да бъде съдена и да плаща компенсации на компанията.

"Не за първи път Конституционния съд е последното убежище на българското правосъдие и българската държавност. Надяваме се, че и този път ще бъде така. Лошото обаче знаете ли кое е? Ще минава време. През това време ще бъдат започнати съдебни дела. Българската държава ще бъде съдена. Излиза, че "Лукойл" може да работи без проблеми в Холандия и Белгия, и в Бенелюкс като цяло, а в България не може", коментира Костадинов. 

От "Възраждане" обещаха да организират протести срещу правителството, когато "управляващите най-малко очакват". 

Със сходни критики и със закана да използват всички парламентарни средства като изслушване на министри, излязоха и от БСП. 

Лидерът на партията Корнелия Нинова определи случилото се като "погазване на Конституцията". В законопроекта няма мотивация - оценка за въздействие върху икономиката, екологията и цените, посочи тя.

"Питаме вносителите. Ама какво може да ти каже Бойко Борисов за оценка на въздействието на някакъв закон. Ами той бъкел не разбира от това, ама подписал се на първо място, защото трябва да бъде ястребът. Трябва да си спаси за пореден път кожата от правосъдие. Паралелната държава се върна с 200, както казваше Борисов. Тези по средата – ПП и ДБ – умните, красивите, демократите, сега са им салфетката, с която ГЕРБ и ДПС се трият. Ей това не можем да го разберем", коментира лидерът на БСП. 

 Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега