Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хиляди хора в Бургас се обединиха и казаха "Не на агресията" /Снимки и видео/

Хиляди хора в Бургас се обединиха и казаха "Не на агресията" /Снимки и видео/

Шествието, в което се включи и кметът Димитър Николов, премина от площад "Тройката", по пешеходната улица „Александровска“ и спря пред сградата на Общината.

Хиляди бургазлии се събраха на мирен протест срещу насилието и в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора. Демонстрацията стартира от сградата на Съдебната палата и събра много граждани, представители на местната власт, депутати от 2-ри МИР и общественици. Шествието, в което се включи и кметът Димитър Николов, премина от площад "Тройката", по пешеходната улица „Александровска“ и спря пред сградата на Общината. Николов заяви, че едва ли има нормален човек, който да не е съпричастен с болката на момичето от Стара Загора.







"Тук съм, защото и аз съм гражданин и съм родител на момиче. Така трябва да постъпи всеки един истински баща. Всички трябва да имаме позиция и всички трябва да застанем на страната на доброто. Моето присъствие е повече като гражданин, защото подобна жестокост може да се случи и в града, в който аз живея, това ме притеснява още повече. Не трябва да се случва, не трябва да го допускаме", каза той. Протестът се организира от Зонта клуб Бургас, като към него се присъединиха и други обществено ангажирани личности и организации.  





"Нашият апел винаги е бил да бъдем единни. Да живеем в един по-спокоен свят. Свят, в който жената да е равноправна на мъжа и този свят да бъде лишен от всякакви форми на насилие. Развълнувана съм през последните няколко дни. Благодаря на всички, които са тук. Благодаря и на всички, които са против всяка форма на насилие. Не бива да затваряме очите са за проблема с насилието – той не е на съседката, на колежката. Той е на всички нас. Когато видим, че има проблем, ние трябва да реагираме, да заявим ясна позиция. Искаме да апелираме към законодателни промени, защото очевидно е, че не се контролира как се прилагат настоящите закони", посочи Диана Иванова – президент на Зонта клуб Бургас.




Протестите в цялата страна бяха изключително многолюдни.  "Не на агресията", "Нито една повече", "Няма да мълчим" и "Стоп на насилието и геноцида над жени" - това бяха само част от послания в цялата страна, които хиляди хора скандираха в знак на подкрепа към 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено по особено жесток начин с макетно ножче по цялото тяло от 26-годишния й приятел. 




Публикувахте от PoligrafF.net в Понеделник, 31 юли 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега