Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хората с доходи под линията на бедност ще имат право на безплатен адвокат

Хората с доходи под линията на бедност ще имат право на безплатен адвокат

Хората с месечни доходи под определената за страната линия на бедност ще имат право на безплатен адвокат. Това предвиждат промени в Закона за правната помощ, одобрени от правителството и предложени за приемане от Народното събрание.

Хората с месечни доходи подопределената за страната линия на бедност ще имат право на безплатен адвокат.Това предвиждат промени в Закона за правната помощ, одобрени от правителствотои предложени за приемане от Народното събрание.

До момента право на безплатнаправна помощ имат лицата с доходи под социалния праг (т. нар. гарантиранминимален доход), който е 65 лв. месечно. Определената за 2016 г. линия набедност е 300 лв. Това значително разширява кръга на лицата, които ще могат дасе възползват от заплащани от държавата адвокатски услуги при наказателни,граждански и административни дела пред всички съдебни инстанции.

Целта е да сегарантира равен достъп до правосъдие.Законопроектът създава възможнострегионалните центрове да предоставят изнесени консултации и правни съвети намясто за хора от съответния съдебен район, живеещи в селища от областта илинастанени в социални домове.

Регламентира се и процедурата попредоставяне на правна помощ от националния телефон 0700 18 250, който бе въведен пилотнопрез 2013 г. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега