Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Художествен консултативен съвет в Поморие ще се грижи за естетичния облик на града

Художествен консултативен съвет в Поморие ще се грижи за естетичния облик на града

По инициатива на кмета Иван Алексиев, изявени скулптори, художници и творци от Поморие ще бъдат поканени за сформиране на Художествен консултативен съвет, който с експертното си мнение ще подпомага работата на Общината по въпроси, касаещи най-вече естетичния облик на града.

По инициатива на кмета Иван Алексиев, изявенискулптори, художници и творци от Поморие ще бъдат поканени за сформиране на  Художествен консултативен съвет, който секспертното си мнение ще подпомага работата на Общината по въпроси, касаещинай-вече естетичния облик на града.

Идеята за създаването му възникна в резултат назасиления интерес от страна на известни автори и местни организации, представящиразлични виждания за обогатяване културния живот в града и общината. Изгражданена паметник на Цар Симеон Велики и монумент на Светите братя Кирил и Методий самалка част от представените творчески идеи. Сред тях са и подреждането наскулптурни изложби на открито и визуалното популяризиране на „Монетите наАнхиало”.

"Получих много интересни предложения, нореализирането на всички тях е трудна задача, имайки предвид по-теснитефинансови рамки, с които разполагаме. За да подберем разумно най-добритепроекти, ще разчитам на експерти в областта на културата и приложното изкуство",каза кметът Иван Алексиев.

"Радвам се на този интерес, защото когатоизградихме паметниците на Ботев, Левски и Алеко Константинов, целта ни беше дапомогнем на младото поколение да расте в дух на патриотизъм, признателност ипреклонение към миналото ни величие. Неслучайно се роди и идеята да възстановимскулптурите на Чайката и Момченцето с гроздето - емблематични символи вПоморие, които да продължават да радват нас и нашите деца. Скулптурата на СветиГеорги осъществихме изцяло с дарения, а интересът към изграждането на новиценности говори, че все повече и повече хора вярват в духовността и народнатапамет", допълни градоначалникът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега