Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Художникът Мирослав Моновски реди благотворителна изложба за Таня

Художникът Мирослав Моновски реди благотворителна изложба за Таня

Известният художник Мирослав Моновски пристига в Бургас, за да нареди своята втора самостоятелна изложба по морето, която ще бъде част от Никулденската празнична програма на града. Този път, център на картините на Моновски са акациите в Бургас. Изложбата ще бъде открита на 3 декември от 18:00 ч. в Атриума на Бургаския свободен университет и ще бъде с благотворителен характер.

Известният художник Мирослав Моновски пристига в Бургас, зада нареди своята втора самостоятелна изложба по морето, която ще бъде част от Никулденската празничнапрограма на града. Този път,център на картините на Моновски са акациите в Бургас. Изложбата ще бъдеоткрита на 3 декември от 18:00 ч. в Атриума на Бургаския свободен университет и ще бъде с благотворителен характер.

Трогнат отисторията на 19-годишната Таня Гръкова, художникът е решил да дари всичкисъбрани пари от продажбата на картините си за лечението на младотомомиче. Напомняме ви, че на11 февруари бургазлийката, страдаща от церебрална парализа, трябва да сеподложи на операция в чужбина.

Вдъхновение затази изложба, Моновски черпи от първото си посещение в града: „Когато дойдох в Бургас, видях красиви дървета, коитоподрязваха. Попитах една лесовъдка за тях и тя ми обясни, че това са японскиакации. Стори ми се много поетично и реших да посветя изложбата си на тях.”,обяснява творецът.За за подготви картините си от цикъла „Японските акации на Бургас” Мирослав Моновски е отказал покани от Виена, Италия, Холандия и САЩ. 

Макар да е роден на стотици киломентри от брега, художникътима сантимент към града. Както самият той казва: „Тук са едни от най-добрите миприятели, едни от най-добрите хора, които познавам, а Бургас е един отнай-хубавите ни градове.” Феновете на автора по морето се увеличихамногократно, след като през март месец той нареди изложба от портрети наизвестни и не толкова известни бургазлийки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега