Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Янев: Здравната система е на границите на своя капацитет, алтернативата е да затворим държавата

Янев: Здравната система е на границите на своя капацитет, алтернативата е да затворим държавата

"Аз съм готов да понеса отговорността, както всеки един от членовете на служебния кабинет. Въпросът е дали всеки един от нас може да носи отговорност за своя живот и живота на ближния. Затова ви призовавам за търпение, солидарност и съпричастност, за да може бързо да се върнем към нормалността", призова Стефан Янев.

"Намираме се в тежка ситуация и това не е спекулация. Не очаквайте от мен да се опитвам да ви манипулирам, чертаейки апокалиптични картини. Истината е, че българската здравна система е на границите на своя капацитет. Въведените от Здравното министерство мерки не са самоцел, нито са под диктовката на външни фактори". Това заяви на брифинг пред медиите министър-председателят Стефан Янев по повод мерките на служебното правителство в контекста на пандемичната ситуация в страната.

"Да, може да бъдем критикувани за необходимото време за съответните системи, но налагането на заповедта ще започне от следващата седмица, за да може хората да се подготвят по адекватен начин. Това, което предприемаме като временна мярка, е изцяло провокирано от необходимостта да запазим живота на българските граждани и стабилността на здравната система, защото алтернативата е да затворим държавата", обясни Янев.

"Аз съм готов да понеса отговорността, както всеки един от членовете на служебния кабинет. Въпросът е дали всеки един от нас може да носи отговорност за своя живот и живота на ближния. Затова ви призовавам за търпение, солидарност и съпричастност, за да може бързо да се върнем към нормалността", призова Стефан Янев.

По повод кризата с нарастващите цени в енергийната сфера, премиерът заяви, че със свое решение от днес Министерският съвет прие програма за компенсиране на небитови крайни клиенти на електрическа енергия. От нея ще се възползват над 630 000 небитови крайни клиенти, добави Янев. „Те ще получат компенсация от 110 лева на мегаватчас, помощта ще се отпуска автоматично въз основа на сключен договор между Министерство на енергетиката и търговци на електрическа енергия“, обясни министър-председателят.

В брифинга участваха още министърът на финансите Валери Белчев, министърът на икономиката Даниела Везиева и министърът на енергетиката Андрей Живков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега