Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За свикване на Кризисен комитет по сагата с "Лукойл", призова Стойновски

Ако кризата с рафинерията продължи ще има тежки последици за бургазлии
За свикване на Кризисен комитет по сагата с "Лукойл", призова Стойновски

В становище общинският съветник и кандидат за кмет Ваклин Стойновски заявява, че ако сагата с рафинерията продължи и през следващите седмици, това ще има тежки последици за бургазлии.

В Бургас да бъде свикан Кризисен комитет по сагата с „Лукойл”, за това апелира общинският съветник Ваклин Стойновски. „Призовавам председателят на Общински съвет да свика извънредно заседание на което да бъдат поканени Министъра на икономиката и енергетиката, Областния управител и Изпълнителния директор на рафинерията. На заседанието да бъдат изслушани представители на хората работещи в рафинерията и в делови порядък да бъдат набелязани мерки за овладяване на последствията за съгражданите ни”, посочва в становище кандидатът за кмет на Бургас Ваклин Стойновски.    

Изумително е, че в тази безпрецедентна ситуация отговорните местни власти са оставили говоренето и действията на началниците си в София, споделя общинският съветник. По думите му кметът от ГЕРБ, областният управител и разноцветни депутати - мълчаливо се спотайват, а липсата им на реакция говори, че сякаш рафинерията не е край Бургас, а край Кулата.  

В становището си общинският съветник и кандидат за кмет Ваклин Стойновски заявява, че ако сагата с рафинерията продължи и през следващите седмици, това ще има тежки последици за бургазлии.

„Почти седмица „Лукойл Нефтохим Бургас” АД е без лиценз. Не поставям под съмнение върховенството на закона и не оспорвам заповедите на съответните властови инстанции. Вън от формалния контекст, свеждащ се до "нарушение-санкция", на практика с действията си правителството спира работата на най-голямото предприятие в страната и то е на територията на Бургаска община и в него работят наши съграждани”, споделя той.            

Кризата с „Лукойл” е освен лична трагедия за работещите в рафинерията, но и трагедия за Бургас, тъй като ако продължи по-дълго ще изчезне и покупателната активност в града ни, допълнително ще се свие оборота на търговията и услугите, посочва Стойновски.  

„Доходите на нефтохимиците са заплашени. Десетки фирми с хиляден персонал, които работят с „Лукойл Нефтохим Бургас” принудително ще ограничат дейността си. Сътресенията по цялата верига на икономическия живот в града ни ще бъдат силни, но ефекта е лесно прогнозируем - съкращаване на работни места и допълнително обедняване на съгражданите ни”, се казва още в становището.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега