Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Забраняват със закон да се спи на плажа

Забраняват със закон да се спи на плажа

Депутатите са на път да забранят със закон спането на плажа. Както и свободното опъване на палатки и паркирането на 100 м от морето, пише в. "24 часа". В четвъртък регионалната комисия в парламента прие на второ четене промени в закона за Черноморието, които забраняват в зона А “пренощуване, къмпингуване и паркиране извън определените за това места”.

Депутатите са на път да забранят със закон спането на плажа. Както и свободното опъване на палатки и паркирането на 100 м от морето, пише в. "24 часа". В четвъртък регионалната комисия в парламента прие на второ четене промени в закона за Черноморието, които забраняват в зона А “пренощуване, къмпингуване и паркиране извън определените за това места”. Въпросната зона обхваща ивицата на 100 метра от морето. Вносител на предложението е депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Той обясни, че и в момента имало така вазабрана, но тя била в подзаконови актове.

Проверка на иданието не откри наредба към закона. Идеята за забрана на свободното къмпингуване се открива в проекти за общински наредби в някои морски градове, като се споменават и глоби от 500 до 5000 лева. Според Петко Цветков от “Зелените” приетият текст е неясен и влизал в противоречие с човешкото право за свободно придвижване и нарушава правото на собственост. Ако той бил гласуван и пленарна зала, щяло да излезе, че човек нарушава закона, дори да заспи за малко на плажа.

Плажовете “Иракли”, “Корал” и “Карадере” няма да бъдат отдавани на концесия и на тяхната територия няма да може да се извършва търговска или стопанска дейност, решиха още депутатите. Предложенията са съгласувани с Министерството на туризма и с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.С измененията се създаде понятие “морски плажове за природосъобразен туризъм”.

За хигиената по тези плажове, извозването на отпадъците и поставянето на предупредителни табели ще послужат приходите от концесии и наеми на други ивици.Депутатите приеха още да се забранят спортно-развлекателните дейности, както и заведенията по тях.Досега в закона курортите Албена, Златни пясъци, Св.св. Константин и Елена, Елените, Слънчев бряг, Дюни и Международен младежки център – Приморско, бяха определени като “селищни образувания с национално значение”.

С предложените промени те вече ще са национални курорти и минават под контрола на туристическото министерство. В гласувания на първо четене законопроект те бяха единствените, които бяха оставени на регионалното министерство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега