Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха издирван турски терорист на бургаското летище

Задържаха издирван турски терорист на бургаското летище

Престъплението, за което Микаил се издирва, за да бъде съден, е участие във въоръжената терористична организация ПКК и за извършване на терористични действия – въоръжено нападение на села през 1995г.

Служители на реда задържаха издирван турски гражданин от кюрдски произход на бургаското летище. Днес Окръжният съд в града трябваше да вземе решение дали да удовлетвори исканията на турските съдебни власти за екстрадиция на Микаил Алмис.

Алмис е издирван с червена бюлетина от Интерпол. Същият има и френско гражданство. Той е искан от турските съдебни органи, за да бъде подведен под наказателна отговорност за това, че през 1995г. е участвал в терористична организация ПКК и е извършил въоръжено нападение над турски села.

Микаил е задържан в края на миналата седмица на Летище - Бургас. Съдебното заседание по разглеждане на временната мярка спрямо Микаил бе насрочено за 10.00 часа днес. Според прокурора, от материалите по преписката може да бъде направено обосновано предположение, че Алмис е извършил престъплението, в което е обвинен и което в Р. Турция се наказва с доживотен затвор. Прокурорът бе категоричен, че Алмис може да се укрие, тъй като след извършването на престъпното деяние през 1995г. е напуснал Турция със същата цел.

Съдът определи Алмис да бъде временно задържан за срок от 25 дни, като до края на този срок от Р. Турция трябва да изпратят необходимите документи по искането за екстрадиция. Определението на Окръжен съд -Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега