Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха под стража двама турски граждани за контрабанда на кокаин

Задържаха под стража двама турски граждани за контрабанда на кокаин

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на турските граждани Мурат Терзи и Акин Мустафа. Те са разследвани по обвинение в това, че на 09.06.2014 г. в съучастие помежду си, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, са направили опит да пренесат през границата на Република България в посока на Република Турция 25,625 кг кокаин, като предмета на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Окръжен съд – Бургас взе мярка занеотклонение задържане под стража на турските граждани Мурат Терзи и АкинМустафа. Те са разследвани по обвинение в това, че на 09.06.2014 г. в съучастиепомежду си, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичнитевещества и прекурсорите, са направили опит да пренесат през границата наРепублика България в посока на Република Турция 25,625 кг кокаин, като предметана контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Наркотичнитевещества са били укрити в тайници в автомобил „БМВ“. Обвиняемите са заловени наГКПП Малко Търново.           

ПредОкръжен съд – Бургас двамата заявиха, че желаят да бъдат съдени, без да им сеналага мярка за неотклонение задържане под стража. Окръженсъд - Бургас като взе предвид представените по делото доказателства и заявенитеот страните становища, прие, че по механизма на извършване на престъплението итежестта на деянието може да се направи извод за наличие на обоснованопредположение за авторство на Терзи и Мустафа.

Съдебният състав посочи, черазследването е в начален етап и предстои да бъдат извършвани процесуалнидействия с обвиняемите, включително да се изготви експертиза на установенотонаркотично вещество. Съдът обърна внимание, че двамата не са български граждании нямат постоянен адрес. Тези обстоятелство и фактът, че деянието, за което сапривлечени да отговарят представлява тежко умишлено престъпление, мотивира съдада приеме, че съществува реална опасност те да се укрият или да извършат другодеяние. С тези аргументи Окръжен съд – Бургас намери, че на Терзи и Мустафатрябва да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.           

Затози съдебен акт ще бъдат уведомени Министерството на външните работи наРепублика България и Консулството на Република Турция в Бургас. Определениетона Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд –Бургас в 3-дневен срок. Въззивното дело е насрочено за 17.06.2014 г. от 11 ч.За деянието, за което са разследвани Терзи и Мустафа Наказателнияткодекс предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба вразмер от 200 000 лв. до 300 000 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега