Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха под стража турски гражданин за контрабанда на боеприпаси

Задържаха под стража турски гражданин за контрабанда на боеприпаси

По внесено искане от Окръжна прокуратура-Бургас, Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин Байрам Караджа (държавен служител на Република Турция). Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „г“, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

По внесено искане от Окръжна прокуратура-Бургас, Съдътопредели мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданинБайрам Караджа (държавен служител на Република Турция). Той е привлечен катообвиняем за престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „г“, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Повдигнатотообвинение срещу Караджа е за извършена квалифицирана контрабанда (на боеприпасиза огнестрелно оръжие - 35 броя патрони), за което престъпление се предвижданаказание от три до десет години лишаване от свобода и глоба от двадесет хилядидо сто хиляди лева, като съдът може вместо глоба да наложи конфискация на частили на цялото имущество на виновния. Квалифицирана контрабанда е тежко умишленопрестъпление по смисъла на чл. 93, т.7 от НК.     

Караджа е осъжданна територията на Р. България  заизвършено на 26.04.2015 г. престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, като му ебило наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три месеца, чиетоизпълнение  е било отложено за срок от 3години. Настоящото престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „г“, вр. чл. 18, ал. 1 отНК е   извършено в изпитателния срок натова условно осъждане.

Споредпрокурора, от  събраните към този моментдоказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Караджа еизвършил престъпното деяние. То се потвърждава от извършените разпити намитническите служители от ГКПП „Малко Търново“, които са открили боеприпасите.Патроните, които са от калибър 9мм., са годни за употреба от огнестрелнооръжие. Това е доказано от вече извършена експертиза.

Според представителя надържавното обвинение, е възможно Караджа да се укрие или да извърши новопрестъпление. Тази възможност се мотивира от факта, че Караджа няма постояненадрес на територията на Р. България. Турският гражданин е обвинен в тежкоумишлени престъпление, което е извършено в изпитателния срок на влязла в силапреди по-малко от година осъдителна присъда.

Съдът сесъобрази с мотивите на прокурора и задържа под стража Караджа. Определението наОкръжен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега