Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха седем мъже за международен трафик на кокаин

Задържаха седем мъже за международен трафик на кокаин

Международна група за трафик на кокаин е разбита при операция на антимафиоти, съобщиха от пресцентърът на МВР.

Международна група за трафик на кокаин е разбита при операция на антимафиоти, съобщиха от пресцентърът на МВР. Задържани са трима нигерийци и четирима българи. Арестите са извършени в осем града в страната.

Членовете на групата набирали хора, които срещу пари пренасяли наркотици до различни дестинации в целия свят. Кокаинът се транспортирал като се облепял около телата на мулетата или се импрегнирал в дрехи, пренасяни в ръчен багаж. Мулетата получавали между 800 и 3000 евро. Пътуванията им били изцяло организирани от членовете на групата, които купували самолетните билети и правели хотелски резервации.

След това давали конкретни напътствия за преминаването през граница. Шеф на групата е 41-годишен нигериец, известен с прякора Дани. Мъжът живее в София и е осъждан за незаконно преминаване на държавната граница, използване на фалшиви документи, притежание и разпространение на наркотици. Нигерийците набирали мулетата с помощта на българските участници в схемата.

По време на разследването станало ясно, че двама от преносвачите вече са задържани в чужбина. Криминално проявеният С.К. на 33 години от София бил арестуван в Бразилия за трафик на наркотици, а 25-годишният кюстендилец Б.П., също с криминални регистрации, бил заловен в Турция с един килограм кокаин, облепен около краката и кръста. Нигерийците били задържани в обитаваните от тях жилища.

При извършените на място претърсвания са конфискувани мобилни телефони и SIM карти, записки и списъци с имена, преносими компютри, документи за задгранични пътувания, банкови документи и разписки за парични преводи, копия от лични документи на български граждани. В София, Русе и Силистра са задържани четирима български граждани.

У тях спецполицаите открили малко количество амфетамин, таблетки „Ривотрил“ и три пакета с прахообразно вещество, на което предстои да бъде направена експертиза. В хода на операцията са установени и разпитани още 15 български граждани, които били „запознати с престъпната дейност на групата”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега