Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Промените в Закона за отбраната са национално предателство

Зафиров: Промените в Закона за отбраната са национално предателство

„Няма гаранция, че някой ще носи дежурство с нашите пилоти, а не вместо тях. Какво значи „съвместно“ – ако ние даваме летища, радари, гориво, логистика и храним чуждите пилоти – това съвместно ли е?“, попита народният представител от групата на БСП "Лява България" Атанас Зафиров в пленарна зала днес.

„Няма гаранция, че някой ще носи дежурство с нашите пилоти, ане вместо тях. Какво значи „съвместно“ – ако ние даваме летища, радари, гориво,логистика и храним чуждите пилоти – това съвместно ли е?“, попита народният представител от групата на БСП "Лява България" Атанас Зафиров в пленарна зала днес.

Депутатите от БСП "Лява България" се обявиха против предлаганите от управляващите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Зафиров разкритикува министъра на отбраната за това, че в комисията по отбрана не е предоставен анализ на резултатите от общественото обсъждане на промените в закона.

„Няма такъв анализ, няма и да има, защото българскотообщество категорично не споделя предложените промени, нещо повече – приема гикато национално предателство“, продължи социалистът. По думите мус тези промени страната ни ще бъде приравнена с държави като Исландия,Люксембург, Словения, Литва и Естония.

„При цялото ми уважение и респект къмтехните икономики, но тези страни са без военни традиции и с нулевабойно-авиационна история“, подчерта Зафиров и припомни, че България е странатас една от първите в света военновъздушни бомбардировки и с 230 бойни самолетасамо преди 25 години.

„Защо никой не казва колко ще струва това на българскияданъкоплатец или някой си мисли, че тези самолети ще дойдат безплатно в иметона високите евроатлантически идеали? Да не се окаже, че е по-изгодно да купимнови двигатели, отколкото да си плащаме загубата на въздушен суверенитет“, казаоще Зафиров. По думите му с тези действия управляващите неглижират най-ценниякапитал на ВВС – хората с тяхната подготовка и компетенция.

АтанасЗафиров попита дали предлаганите от управляващите промени не са и грубонарушение на Конституцията, където е записано, че териториалната цялост наРепублика България е неприкосновена; че въоръжените сили гарантиратсуверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейнататериториална цялост.

„Днес, 14 януари, точно 55 години от смъртта на проф.Цветан Лазаров – най-продуктивният български авиоконструктор и учен в областтана авиацията, вие давате път за още една смърт – тази на българскатаизтребителна авиация, а с нея и на част от националното ни достойнство,държавен суверенитет и идентичност“, завърши Атанас Зафиров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега