Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров взе участие в конференция за политиката на сигурност и отбрана на ЕС

Зафиров взе участие в конференция за политиката на сигурност и отбрана на ЕС

В рамките на конференцията Зафиров проведе срещи с делегати от Гърция и Латвия, с които обсъди общи позиции по отношение приоритетите, перспективите и предизвикателствата пред Източното съседство на ЕС.

Народният представител от "БСП Лява България" Атанас Зафиров взе участие в Междупарламентарната конференция за общатавъншна политика и политиката на сигурност и отбрана на ЕС. В работата наконференцията взеха участие министри, евродепутати, депутати и експерти отстраните-членки на Съюза, страни-кандидатки и други европейски органи, кактои Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външнитеработи и политиката на сигурност,  Федерика Могерини.

В рамките на конференцията Зафиров проведе срещи сделегати от Гърция и Латвия, с които обсъди общи позиции по отношениеприоритетите, перспективите и предизвикателствата пред Източното съседство наЕС. Зафиров изрази пред тях и пред ръководителя на българската делегация остронесъгласие с квалификациите по отношение на Русия в предложенитепроектодокументи, както и потвърди позицията на БСП за отмяна на санкциите наЕС срещу Руската федерация.

В резултат на изказани мнения и становища, отокончателната редакция на документа отпадна изискването за възстановяванеконтрола на Украйна над Кримския полуостров, като необходимо условие за отмянана санкциите. Въпреки тази отстъпка, Зафиров изрази несъгласие с окончателниятекст и не взе участие в неговото гласуване.

В модулът за отбраната на Евросъюза инеобходимостта от Бяла книга, Зафиров приведе примерът с модернизацията насловашките МиГ 29, като модел на съчетаване на национален интерес и съюзническизадължения.

”Къде минава границата между разумния компромис, в името нанационалната сигурност и укрепването на отбранителните способности ифанатичното робуване на идеологеми и догми”, попита Зафиров.

В края на конференцията, АтанасЗафиров поздрави министъра на външните работи на Словакия – Мирослав Лайчак, заизказаната от него позиция по отношение на санкциите, мигрантите и визовиярежим с Турция и го увери, че за първи път чуватолкова откровен и реалистичен изказ по посочените проблеми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега