Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Законът за Комисията за конфликт на интереси има нужда от сериозна поправка

Зафиров: Законът за Комисията за конфликт на интереси има нужда от сериозна поправка

Факт е, че председателят на Комисията по установяване и предотвратяване конфликт на интереси Филип Златанов не може да бъде освободен поради несъвършенства в закона.

Безспорен е фактът, че Законът за установяване и предотвратяване конфликт на интереси трябва да мине през една сериозна поправка и ние сме готови да минем през всякакви трудности, за да стигнем до това. Факт е, че председателят на Комисията по установяване и предотвратяване конфликт на интереси Филип Златанов не може да бъде освободен поради несъвършенства в закона.

Това заяви Атанас Зафиров, народен представител от ПГ на КБ и член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в НС, в сутрешния блок на ТВ7. Според него най-важното е този скандал да бъде разнищен докрай и то най-вече в неговото политическо измерение.

Зафиров е категоричен, че трябва да бъдат прекратени всички опити, които в момента се правят, да бъде размита отговорността за поведението бившия председател на комисията и да бъде подхвърлена по някакъв начин на други хора, за да остане безнаказан.  

„Факт е, че този закон е една от големите гордости на ГЕРБ. Това е закон, който позволява една комисия, замислена като независим държавен орган, в крайна сметка, да се превърне в един политически репресивен орган“, заяви народният представител.

Той изрази увереност, че колегите от временната анкетна комисия ще си свършат работата, за да се стигне до конкретните поръчители и до покровителите на бившия председател на тази комисия. „Нещо хубаво в този скандал е, че маските и страха паднаха. Хората започват по-спокойно да дават и своите сигнали и да разказват какво се е случило. В крайна сметка, това е една от целите на тази комисия - да покаже в какви условия е работено последните 4 години“, заключи Атанас Зафиров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега