Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заков: Проектът за новите изтребители F-16 няма как да бъде одобрен от това правителство

Заков: Проектът за новите изтребители F-16 няма как да бъде одобрен от това правителство

Той припомни, че офертата важи до 1 ноември и американската страна не може да гарантира, че условията ще останат същите, ако поискаме удължаване на този срок.

„Проектът за инвестиционен разход за придобиване вторите осем многоцелеви изтребители F-16 Block 70 няма как да бъде разгледан и одобрен в рамките на настоящето правителство. Причината за това е, че по получената наскоро американска оферта от страна на Военновъздушните сили вчера са идентифицирани 32 линии, по които имат въпроси. Линии, по които трябваше да има яснота още в периода, в който са водени разговори. Това ще се наложи провеждането на допълнителни разговори.“ Това обяви  министърът на отбраната Драгомир Заков пред журналисти. Той изрази надежда, че проектът ще бъде одобрен и придвижен от служебното правителство и следващ  парламент.

„Забавянето на тази модернизация създава реален риск ВВС да загубят способности и да не могат да изпълняват задълженията си по конституция“, заяви още министър Заков. Той подчерта, че проектът, който вкарва Военновъздушните сили в 21 век, зависи от мнозинството в следващото Народно събрание.

Министър Заков бе категоричен, че правителството и Министерството на отбраната са постигнали безпрецедентни условия за България по американската програма за чуждестранна помощ. „Получаваме 25 млн. долара по един от трите договора - за ракетите, които се поставят върху крилата на F-16. Имаме възможност първата вноска за 2025 г. по евентуален втори договор да бъде отлагана от нас, до момента, в който дойдат първите самолети от първите осем. Това беше условие, на което много държим и е безпрецедентно“, категоричен бе министър Заков. 

Той припомни, че офертата важи до 1 ноември и американската страна не може да гарантира, че условията ще останат същите, ако поискаме удължаване на този срок. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега