Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Жандармерията" за обвиненията относно неправомерно използвана сила при протестите

"Жандармерията" за обвиненията относно неправомерно използвана сила при протестите

От Дирекцията отричат да е имало служители на протеста, които не са били обозначени.

След сигналите и кадрите с полицейско насилие. Гледната точка на Дирекция "Жандармерия" и как отговаря на обвиненията за неправомерно използвана сила срещу граждани. 

„Аз бях на първа линия и още в началото бях ударен с камък в интимната област. Паднах на земята, един от колегите ме видя и ме издърпа назад”, каза мл. инсп. Александър Върбев. След протеста той е хоспитализиран за два дни.  

„Лично аз не съм станал свидетел на полицейско насилие. При активния способ за изтласкване на тълпата, ние не сме оказвали никакво физическо съприкосновение с протестиращите. Ние лично, в самата вечер не сме имали сблъсъци с протестиращите. Не съм изгледал всичките видеа, попаднах на някои, в които нямаше полицейско насилие”, посочи инсп. Панов, дирекция „Жандармерия”.

Инсп. Николов заяви, че се разграничават от действията на насилие. „Искам да подчертая, че в нашата служба ежемесечно има обучения и се стремим да спазваме правилните тактически и законосъобразни действия. Точно в тази вечер мисля, че си свършихме работата в максимално добра степен”.„Ние не може да говорим от името на колегите, които са го извършили това нещо. Ние сме тук да разкажем за нашите действия и за всичко, което се случи срещу нас. Показваме и част от оборудването, което е пострадало – каските, щитовете. На всеки един служител на Дирекцията има надпис „Жандармерия”, съобщи ст. инсп. Русков. 

От Дирекцията отричат да е имало служители на протеста, които не са били обозначени. По думите им всеки униформен има номер. „Всички имат индивидуални предпазни средства. Всяка служба има човек, който има индивидуална камера и прави записи постоянно по време на протеста”, допълни той.

„Трябва да стане ясно на всички - водометната машина е най-безболезненото помощно средство, което може да използва МВР. Водната струя оказва единствено и само психическо въздействие срещу протестиращите. Идеята е те да се отблъснат само от вида на водата, за да няма съприкосновение между полицаите и протестиращите. Тя беше използвана на 1/3 от максималната ѝ мощност”, категоричен бе ст. инсп. Русков.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега