Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна конкурсът за учебна рисунка'2022 в Бургас

Започна конкурсът за учебна рисунка'2022 в Бургас

В конкурса могат да участват всички ученици, обучаващи се в редовна форма. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи . Първа възрастова група - XI клас, с тема натюрморт и втора възрастова група - XII клас , с тема рисуване по натура.

За четвърта поредна година Община Бургас, Национална художествена академия – филиал Бургас и галерия „Георги Баев“ организират конкурсът за учебна рисунка. Той се провежда във връзка с големия интерес към специалностите „Живопис“, „Стенопис“, “Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“ и „Мода“. Всички степен „Бакалавър“ към филиала на НХА – Бургас. 

В конкурса могат да участват всички ученици, обучаващи се в редовна форма. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи . Първа възрастова група - XI клас, с тема натюрморт и втора възрастова група - XII клас , с тема рисуване по натура. 

За своето участие желаещите трябва да изпратят Заявление за участие и Декларация най – късно до 11 май на имейл gallerybaev@abv.bg или по пощата на адрес гр. Бургас 8000, бул. „Демокрация“ № 6, като пощенското клеймо на всяка пратка не трябва да е с по-късна дата от 11 май 2021 г. 

Оценяването на творбите се извършва по шестобалната система с точност до 10 стотни, чрез журиране. Отчитат се комплексните пластични достойнства в рисунката във връзка с изобразената натура и съществуващите Държавни образователни изисквания (ДОИ). При оценката на рисунките се включват следните критерии: композиция; конструкция и характер; светлосянка; пространствена и материална характеристика.  

Наградите за всяка възрастова група се осигуряват от Община Бургас. Всички участници в конкурса получават диплома за участие.  

Община Бургас осигурява едногодишна стипендия по правилата на програма „Бургаски деца“ на учениците, класирани на първо място в първа възрастова група. 

Участниците от втора възрастова група, чиято конкурсна работа има оценка, не по-малко от 5.50, получават право, на основание Правилника за прием на студенти в окс „Бакалавър“ за учебната 2022/23 г същата да се зачете за оценка от кандидат-стyдентския изпит по рисуване за прием само за специалности във филиала на НХА в гр. Бургас, важащ за същата година, в която се провежда конкурса. 

Всички рисунки от конкурса остават в галерия „Георги Баев“ и не подлежат на връщане. Работите ще бъдат подредени в изложба, на която ще бъдат връчени награди на отличените и грамоти на всички участници. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега