Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна приемът на предложения за разработване Стратегията за местно развитие

Започна приемът на предложения за разработване Стратегията за местно развитие

В резултат на подписания в края на 2015 г. тристранен договор между Община Поморие, Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие”, за първи път град Поморие и съставните му селища имат условия за прилагане на многофондово финансиране. Безвъзмездната финансова помощ, отпуснатата по договора, е за подготвителни дейности от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., чиято крайна цел е изготвяне на Стратегия за местно развитие 2016 – 2023 г.

В резултат наподписания в края на 2015 г. тристранен договор между Община Поморие,Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие”, за първипът град Поморие и съставните му селища имат условия за прилагане намногофондово финансиране. Безвъзмездната финансова помощ, отпуснатата подоговора, е за подготвителни дейности от Програмата за развитие на селскитерайони за периода 2014-2020 г., чиято крайна цел е изготвяне на Стратегия заместно развитие 2016 – 2023 г.

Част отподготвителните дейности по проекта е създаването на Местна инициативна група(МИГ). Тя представлява публично-частно партньорство между общинскатаадминистрация, бизнеса и неправителствени организации. Групата обединяваресурси, знания и усилия за постигане на обществено значима цел, а именноразработване на стратегията за водено от общностите местно развитие (ВОМР). Тя ще подпомогне преодоляването на социалните и икономическиразличия на територията на МИГ-а, ще повиши нейнатаконкурентоспособност и ще я превърне в по-привлекателно място заживот.

Във връзка стова вече е достъпен и официалният сайт на МИГПоморие, където е поместена детайлна информация и необходимитедокументи в помощ на заинтересованите страни. Всеки, който иска да дадесвоя принос за изготвяне на стратегията, може да го направи като изпратипредложението си или попълнена анкетна карта на електронната поща на eu_projects@pomorie.org.

В хода на кампаниятавече бяха проведени множество разяснителнимероприятия относно мерките и дейностите по отделните оперативни програми,които могат да бъдат включени за финансиране в стратегията. Всичкиинформационни срещи, консултации със заинтересовани страни и обществениобсъждания се радваха на растящ интерес от страна на местните хора. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега