Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна редовното заседание на Общински съвет - Бургас

Започна редовното заседание на Общински съвет - Бургас

Дневният ред бе приет без дебати, като в предварителния план бяха включени 35 точки.

Започна 34-тото редовно заседание на Общински съвет - Бургас. По традиция то бе открито с изслушването на химните на България и Европейския съюз. Дневният ред бе приет без дебати, като в предварителния план бяха включени 35 точки.

В началото на заседанието ще бъдат направени отчетите на Общинския съвет и неговите комисии. След това съветниците ще преминат към текущите въпроси, изискващи решение. Сред тях е гласуването на тарифите за ледената пързалка и промяната на цената на билетчето за градския транспорт, което се явява и една от "най-горещите теми" на това заседание.

Припомняме Ви, че според разчетите на Общината и "Бургасбус", базовата цена за пътуване с градския транспорт ще стане 1,30 лева, а при закупуване на билет на борда на автобусите и тролейбусите, цената ще бъде 1,50 лева. В мотивите за предложеното увеличение са подобреното качество на услугите, увеличените разходи за климатизация и поддръжка на електронните системи за управление на транспорта, увеличените осигурителни прагове, довели до по-големи разходи за заплати в дружеството, както и разходите по поддръжка на новите автобуси от автопарка на фирмата, чиито гаранционни срокове изтекоха.  

Другият сериозен въпрос е бъдещето на "Нефтохимик". Във връзка с бургаския клуб до изказване бе допуснат и лидерът на родителите на футболистите от детско-юношеската школа. Те искат по-добри условия за младите атлети, които към момента тренират на лоши, неремонтирани терени, неподходящи за нивото на развитие на клуба.

Днес съветниците ще гласуват и удостояването на Николай Танев със званието “Почетна  значка на Община Бургас”. Състезателят по подводен риболов, спасил пенсионер при наводнението в село Равнец, бе предложен за приза от кмета Димитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега