Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започнаха дебатите по вота на недоверие към кабинета "Петков" /На живо/

Започнаха дебатите по вота на недоверие към кабинета "Петков" /На живо/

Гласуването на вота трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след края на дебатите днес. Засега на управляващите не им достигат гласовете за отхвърляне на вота, но при самото гласуване в залата конфигурацията може да се промени.

На извънредно заседание днес Народното събрание обсъжда поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. Мотивът за него е "провал във финансово-икономическата политика". Подкрепа за вота изразиха опозиционните партии „Има такъв народ", ДПС и „Възраждане".

"Днешният ден е изключително важен за България. Дебатите и последващото гласуване ще определят посоката, в която ще поеме страната ни". Това заяви изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов преди началото на дебатите в зала. "Към тази зала днес са насочени погледите на нашето общество с надежда и очакване". 

Това каза още Иванов и призова всички в залата да дадат пример, като покажат, че демокрацията и духът на парламентаризма в България са живи. "Нека проявим взаимно уважение, въпреки идейните и идеологическите си различия. Нека днес аргументите да победят политиканстването. Моля ви днес да покажем, че в тази зала има достойни и почтени хора. Моля всеки от вас да се разграничи от език на омразата, от недостойно и непристойно поведение, от физически контакти и сблъсъци, тъй като днес ще прилагаме правилника в цялата му строгост", категоричен беше Иванов. "Днес предстоят важни гласувания, надявам се, че няма да има народни представители, които да бъдат лишени от правото си на глас", заключи Иванов.

"Липсата на управленска програма е симптом за управленска немощ. Краткосрочният популизъм се превръща в основен инструмен на това управление", каза Кирил Ананиев от ГЕРБ - СДС, като допълни, че заради некомпетентността на управляващите населението прогресивно обеднява."Ще се задълбочават неравенствата и противопоставянето, заключи той и прогнозира, че наесен ще има фалити и цели на общини.

"Дългът се управлява некомпетентно и неадекватно, плащанията по лихвите ще бъдат по-високи", констатира бившият финансов министър, като беше категоричен, че за първи той ще надхвърли 10 милиарда лева до края на 2022 г."За 9 месеца ни се предлага шеста макроикономическа прогноза. За съжаление, и тя не е достоверна, актуална и вярна. Това показва липса на капацитет не само за средносрочно, но и за краткосрочно планиране. Надценен икономически растеж, подценена инфлация, висок бюджетен дефицит, огромен и заробващ държавен дълг, отрицателна текуща сметка за първото тримесечие, както и нереалистично понижаване на безработицата от 4,5 процента и критичен размер на фискалния резерв", формулира мотивите за вота депутатът от ГЕРБ.

Ананиев посочи още сред мотивите за провала на кабинета, че инфлацията е нараснала с 15,6 на сто, което я прави рекордна след 1996. Само при храната инфлацията е над 23%. До края на годината ще надхвърли 13 на сто на годишна база, прогнозира финансистът.

Гласуването на вота трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след края на дебатите днес.  Засега на управляващите не им достигат гласовете за отхвърляне на вота, но при самото гласуване в залата конфигурацията може да се промени.

Пленарно заседание на 47-мо Народно събрание

Пленарно заседание на 47-мо Народно събрание

Публикувахте от Народно събрание на Република България в Понеделник, 20 юни 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега