Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва новият арт фест "Сезони" Бургас

Започва новият арт фест "Сезони" Бургас

Този юли Бургас ще бъде домакин на първото издание на Арт фестивала “Сезони”. Той продължава традицията на едноименния национален конкурс за млади поп и рок изпълнители, доказал се през времето като сцена на млади таланти. Официалното откриване е днес, от 17:30 часа, пред експозиционен център “Флора”.

Този юли Бургас ще бъде домакин на първото издание на Арт фестивала “Сезони”. Той продължава традицията на  едноименния национален конкурс за млади поп и рок изпълнители, доказал се през времето като сцена на млади таланти. Официалното откриване е днес, от 17:30 часа, пред експозиционен център “Флора”.

Фестивалната програма включва няколко конкурса, множество творчески лаборатории и съпътстващи прояви. Заявки за участие в конкурсите са направили над 280 деца и младежи на възраст от 5 до 19 години. Участниците ще се представят на две основни сцени в Морската градина.

В експозиционен център “Флора” ще се разкрият работилници за сръчковци. На 2, 3 и 4 юли малките творци имат възможност да участват  в конкурси за изобразително и приложно изкуство, а заедно с това да се включат в надпреварата за наградите на фестивала.

Пак там ще са експонирани изложби от произведения на художници и фотографи от цялата страна, участващи  в конкурса “Моето усмихнато лято”. След оценката и професионалното мнение на специалистите, зрителите, които ще посетят изложбените пространства, също ще могат да гласуват за всяка  творба и така да станат част от журито.

На живо бургазлии и гостите на града ще могат да наблюдават представянето на младите  певци, по време на трите конкурса: Национален конкурс за млади поп и рок изпълнители; Международен конкурс за млади поп и рок изпълнители; Конкурс за изпълнение на песни на Стефан Диомов.

Ще звучат много любими хитове, представени от индивидуални изпълнители, дуети, триа и вокални групи от Бургас, Варна, Велинград, Добрич, Монтана, Пловдив, Правец, Първомай, Русе, Разград, Стара Загора, Севлиево, Свищов, Сливен, София, Свети Влас, Търговище, Троян, Черноморец, Шумен, Ямбол.Журито е в състав: Стефан Диомов, Тони Димитрова, Валентин Пензов, Захари Чернев, Владимир Спасов, Мария Чернаева, Мирослав Станчев, Красимира Кралева, Мина Пенкова и Цанислав Петков.

Музикалният маратон ще завърши с концерт на 4 юли от 19 часа пред експозиционен център “Флора”, където ще се представят лауреати на ”Сезони” през изминалите  деветнадесет години и  наградени участници от тази година.

Събитието ще се проведе между 2-ри и 5-и юли. Организатори са Община Бургас и “Народно читалище Пробуда - 1880 г. Бургас”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега