Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва строежът на пътя Кърджали - Подкова

Започва строежът на пътя Кърджали - Подкова

Премиерът Борисов и министрите Росен Плевнелиев, Ивайло Московски и Мирослав Найденов дадоха днес началото на строителството и рехабилитацията на пътя Кърджали-Подкова.

Премиерът Борисов и министрите Росен Плевнелиев, Ивайло Московски и Мирослав Найденов дадоха днес началото на строителството и рехабилитацията на пътя Кърджали-Подкова.

34-километровият участък е ключов по Оперативна програма „Транспорт”, тъй като позволява отварянето на транспортен коридор №9, който свързва Европа от Хелзинки до Александруполис.  

„Когато ви кажат, че полагаме асфалт за сметка на социалните програми, това просто не е вярно. Ние полагаме асфалт с европейски пари. Тези пари бяха отключени от това правителство, програмирани по коректен начин и получиха своята конкретна реализация”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той съобщи, че се очаква новият ГКПП с Гърция при „Маказа” да бъде открит в средата на октомври и така „да се отпуши хоризонт” за хората от региона.

„Пътищата дават перспектива. Използвайте този потенциал, за да можем заедно да работим по вашите приоритети, да програмираме за следващия период повече пари от европейските фондове и така да бъдем по-полезни за вас”, каза Плевнелиев.   Почти 27 км от пътя Кърджали-Подкова ще бъдат ново строителство, а 7 км – рехабилитация.

Срокът за изпълнение на проекта е 25 месеца. Договорът за строителство е за почти 32 млн. лв., а за надзор – 189 хил. лв. (без ДДС).  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега