Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва ваксинацията на служители в Слънчев бряг и региона

Започва ваксинацията на служители в Слънчев бряг и региона

Работен план за действие беше коментиран между директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров и представителите на хотели и търговски вериги в община Несебър.

Започва ваксинация на служителите, работещи на територията на Слънчев бряг. Това стана ясно на среща, организирана от ексдепутата Димитър Бойчев, който представляваше региона в Комисията по икономическа политика и туризъм. Работен план за действие беше коментиран между директора на РЗИ д-р Георги Паздеров, изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров и представителите на хотели и търговски вериги в община Несебър.

Д-р Паздеров съобщи, че здравната инспекция в Бургас разполага с всички видове ваксини, одобрени от Европейския съюз - двудозови и еднодозова. Служителите в най-големия курорт ще имат право на избор. Във “Вива Клиник” в Слънчев бряг има зелен коридор за ваксинация, където и към момента има осигурени ваксини.

От УМБАЛ “Дева Мария” имат готовност да предоставят линейка с екип, който да прави ваксинациите на място в хотели, ресторанти, магазини. Така ще се избегне пътуване поединично до здравни пунктове.

По време на срещата стана ясно, че в курорта вече има и чужденци с трудов договор в България. Те също имат право да получат безплатна ваксина. “За много кратко време може да превърнем Слънчев бряг и региона в най-безопасната морска дестинация за почивка. Това е добър знак за партньорите ни от чуждестранните туроператори. Чрез тях информацията ще достигне до цяла Европа”, каза Димитър Бойчев.

Д-р Паздеров обърна внимание, че процентът на ваксинирано население е сред основните приоритети за летовниците. “Хората трябва да са достатъчно отговорни и да се ваксинират. Така ще има по-добър летен сезон”, каза директорът на РЗИ.В някои от отворените  хотели вече са ваксинирани част от служителите.Представителите на местния бизнес отправиха апел към служебния министър на туризма да се направи позитивна кампания за здравния и имунизационен статус на България.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега