Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва ваксинацията на записалите се чрез е-системата

Започва ваксинацията на записалите се чрез е-системата

Европейската комисия постигна споразумение с Pfizer/BioNTech за още 4 млн. дози ваксини за Европейския съюз. Държавите-членки могат да поръчат от новите количества с гарантирана доставка преди края на март.

От днес започва ваксинирането на хората, които са се записали в електронния регистър. На тях ще се поставя само от ваксината на AstraZeneca.Тези, които са посочили друг препарат, може да избират - или да бъдат ваксинирани с наличните, или да чакат следваща по-късна дата. Над 70 000 души са се записали в системата за ваксиниране между 11 и 31 март.

Междувременно Европейската комисия постигна споразумение с Pfizer/BioNTech за още 4 млн. дози ваксини за Европейския съюз. Държавите-членки могат да поръчат от новите количества с гарантирана доставка преди края на март. Нужни са бързи и решителни действия, за да се справим с увеличаващите се случаи. Ваксинацията е и начин да ограничим разпространението на новите варианти на вируса, съобщават от Единния информационен портал. 

По-рано днес маг. фарм. Богдан Кирилов съобщи, че ЕК по лекарствата ще решава за ваксината на "Янсен". "Оценката на руската ваксина от Европейската агенция за лекарства продължава. Утре се очакват нови 31 200 дози от препарата на AstraZeneca у нас, а в понеделник още 21 060 от Pfizer/BioNTech.", добави той.

По отношение на препоръчаната ваксина, здравният министър отбеляза, че всеки лекар трябва да преценява за пациентите си. „И аз искам ваксините да дойдат, но не идват. Това не е по вина на България. Договорите се сключват от Европейската комисия. Ако го правехме ние, гарантирам ви, че щях да търся всички права и неустойки. И аз искам хората да имат избор.”, обясни проф. Ангелов.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега