Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заразените с Covid-19 в САЩ надхвърлиха 2 млн. души

Заразените с Covid-19 в САЩ надхвърлиха 2 млн. души

Разхлабването на мерките отвъд океана продължава.

Броят на заразените с Covid-19 в САЩ надхвърли 2 млн. души в сряда вечерта. От тях битката за живота си са загубили близо 113 хил. заболели, сочат данните на университета Джонс Хопкинс. Харвардски експерт по световно здраве прогнозира, че минимум още толкова ще загинат до септември месец, предава CNN.

Паралелно с това, разхлабването на мерките отвъд океана продължава, въпреки растящия брой на инфектираните и увеличението на броя на огнищата на коронавируса. Президентът Доналд Тръмп обяви, че през следващата седмица ще даде начало и на предизборната си кампания със събития в Оклахома и Тълса. Местните власти обаче започнаха да отменят някои от най-големите си събития. Калифорния, например, обяви, че фестивалите Коачела и Стейджкоуч няма да се проведат. Първоначално те бяха само отложени от април за октомври. Сега обаче те бяха изцяло отменени.

Силно засегнатата от пандемия Бразилия също започна да вдига ограниченията, подсилвайки страховете от катастрофално разпространение на вируса. Южноамериканската страна е втората по най-голям брой заразени в света след САЩ и скоро може да се изкачи до второто място по брой жертви, изпреварвайки Обединеното кралство. Към момента смъртните случаи там са около 38 хил.

Великобритания въведе любопитна мярка, нар. "балон за подкрепа". Считано от 13 юни възрастно лице, живеещо само или с дете под 18 години, може да се включи в импровизиран "балон" с друго домакинство. Двете страни ще могат да се посещават в домовете си, да пазаруват едни за други, без да спазват физическа дистанция. Целта е да се облекчи емоционалната травма за хора, които са трайно отделени от приятелите и близките си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега