Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Засилен трафик по границата с Турция

Засилен трафик по границата с Турция

Отново напрежение по границата ни с Турция. След опашките от камиони, задръстване и от леки коли. Причината е празника Курбан Байрям, заради който стотици български изселници се връщат по родните си места, съобщава bTV.

Отново напрежение по границата ни с Турция. След опашките от камиони, задръстване и от леки коли. Причината е празника Курбан Байрям, заради който стотици български изселници се връщат по родните си места, съобщава bTV.

За последните 24 часа през границата са преминали 12 хиляди души.На Капитан Андреево службите работят на пълен оборот. И въпреки това, опашката от тирове, която се образува заради блокадата на турските превозвачи в средата на седмицата все още не е изчистена. Заради започващият утре в Турция празник трафикът на автомобили от вчера по границата е значително увеличен.

Много български изселници решиха да посрещнат празника по родните си места, което доведе до допълнително напрежение на пункта. Три колони от автомобили едва се движиха между Капъ куле и Капитан Андреево, а ремонта на пункта допълнително усложни обстановката.

Въпреки задръстването, от ДАИ не спряха проверките, които разгневиха турските превозвачи. От службите се надяват по-късно днес трафикът по границата да се нормализира. Добрата новина е, че поне през следващата седмица трафикът на камиони към Турция най-вероятно ще бъде изключително слаб, тъй като заради Курбан Байряма предстои една почивна седмица за бизнеса.

Което не означава че контролът по границата ще бъде занижен. Дори напротив - за някои служби, като граничните ветеринари например ще има доста работа, тъй като по тези празници често пътниците забравят, че пренасянето на сурово месо е абсолютно забранено, а то по време на празника е доста търсена стока.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега