Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Застреляха руския опозиционер Борис Немцов

Застреляха руския опозиционер Борис Немцов

В центъра на Москва е застрелян руският политик от опозицията Борис Немцов, съобщиха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на правохранителните органи на руската столица. Немцов е бил убит с четири изстрела в гърба. Убийството е извършено в 23,40 часа на Москворецки мост в центъра на руската столица.

В центъра на Москва е застрелян руският политик от опозицията Борис Немцов, съобщиха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на правохранителните органи на руската столица. Немцов е бил убит с четири изстрела в гърба. Убийството е извършено в 23,40 часа на Москворецки мост в центъра на руската столица.

По данни на източник от полицията, по време на убийството Немцов е бил с момиче, родено през 1991 г., жителка на Киев. Става дума за украинския модел Ана Дурицка. Двамата са напуснали заведение и са вървели по моста, когато по Немцов е стреляно от автомобил.Президентът на Русия Владимир Путин е бил информиран незабавно за убийството на Немцов, предаде РИА Новости. Държавният глава е наредил на ръководителите на Следствената комисия, МВР и Федералната служба за сигурност да създадат следствена група за разследване на убийството на политика и да поемат контрола над хода на следствието, съобщи говорителят на Кремъл Дмиртий Песков.

„Путин е отбелязал, че жестокото убийство има всички признаци на поръчково и носи изключително провокативен характер“, каза Песков. Президентът е изразил съболезнования на семейството на убития. Президентът Обама също. Лидерът на руската опозиционна партия "Яблоко" Сергей Митрохин призова президентът Путин лично да поеме контрола върху разследването на убийството на Борис Немцов, предаде ТАСС.

Това "чудовищно престъпление" е свързано с политическата му дейност. Това е предизвикателство не само към опозицията, но и към ръководството на страната, заяви Митрохин. В същото време бившият президент на СССР Михаил Горбачов смята, че смъртта на опозиционера Борис Немцов, е опит за дестабилизиране на ситуацията в Русия, предаде Газета ру. „Престъплението на московския мост – убийството на Борис Немцов, е опит за усложняване на ситуацията, може би дори за дестабилизация на положението в страната и укрепване на опозицията“, каза Горбачов. В момента е трудно да се каже коя страна го е направила. Не трябва да бързаме с изводите“, категоричен бе бившият президент на СССР.

Борис Немцов е роден 1959 г. в Сочи. Той е един от създателите и лидерите на движение "Солидарност" и съпредседател на РПР-Парнас, член на Координационния съвет на руската опозиция. От 2012 г. е съпредседател на Републиканската партия на Русия - Партия на народната свобода (РПР-ПАРНАС). На регионалните избори през септември 2013 г. е избран за депутат в Ярославската областна дума.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега