Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Завърши многонационално учение с участието на формирование от специалните сили

Завърши многонационално учение с участието на формирование от специалните сили

В него участваха формирования от специалните сили на шест балкански държави – Албания, България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Черна гора, както и наблюдатели от Босна и Херцеговина.

Днес завърши многонационалното учение на силите за специални операции „Balkan Shield - 22“, което се проведе в областите Атика и Виотия на територията на Република Гърция. В него участваха формирования от специалните сили на шест балкански държави – Албания, България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Черна гора, както и наблюдатели от Босна и Херцеговина.

За целите на учението беше сформирано Съвместно командване на специалните операции от всички участващи страни, изградено от щабен елемент, съвместна тактическа група и съвместна авиационна група за специални операции. Българските военнослужещи от 86-а група „Специални сили“ на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) изпълниха заедно с другите участници в учението задачи по специално разузнаване и директни действия. Проведоха се съвместни тренировки по инфилтрация и ексфилтрация по въздух и по суша, обезвреждане на терористи, контакт с противник и медицинска евакуация.

Бяха постигнати целите на учението – да се повишат оперативните способности на участващите формирования, както и на уменията за работа в многонационална среда и в прилагането на системата за командване и управление на сухопътни, морски и авиационни тактически групи за Специални операции.Инициативата за многонационалните съвместни учения на силите за специални операции на  балканските държави (B-9 CJSE-16) стартира през 2011 г. след среща на началниците на отбраната на страните от Балканския полуостров. 

Ученията се организират и провеждат всяка година от различна държава-членка на инициативата. Те включват провеждането на специални операции с цел укрепване на регионалното международно сътрудничество, синергията и оперативната съвместимост, както и увеличаване на бойните способности на силите за специални операции от участващите държави.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега