Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Здравният министър представи Националния план за ваксиниране срещу COVID-19

Здравният министър представи Националния план за ваксиниране срещу COVID-19

Всяко лице ще има възможността да избере ваксина, след което ще подпише информирано съгласие, с което удостоверява желанието си да бъде имунизирано. Ваксините ще бъдат и безплатни.

Здравният министър представи Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Проф. Костадин Ангелов отново подчерта, че ваксините ще бъдат доброволни. Всяко лице ще има възможността да избере ваксина, след което ще подпише информирано съгласие, с което удостоверява желанието си да бъде имунизирано. Ваксините ще бъдат и безплатни.

Разпределението на препарата ще премине през пет фази на ваксинация на критични лица, след което ще се премине към масова имунизация.

Първа фаза: Медицински персонал, специалисти по здравни грижи, стоматолози, фармацевти и помощен персонал в структурите на здравеопазването. Става дума за 243 хил. лица, чиято работа ги поставя в риск от заразяване и в риск от предаване на заразата на уязвими лица.

Втора фаза: Потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти, служители във ферми за норки. Става дума за 112 хил. лица

Трета фаза: Служители, участващи в обслужването на основни дейности по т.нар. критична инфраструктура, като структурите на ВиК, например.

Четвърта фаза: Възрастни хора на и над 65-годишна възраст, както и лица с хронични заболявания. В рамките на четвърта фаза на ваксинация подлежат около 1.8 млн. души.

Пета фаза: Уязвими групи от населението, свързан с условията и начина им на живот.

Страната ще бъде разделена на шест региона. Техните центрове ще бъдат градовете Враца, Велико Търново, Варна, София, Пловдив, Бургас, а отговорните органи - регионалното РЗИ.

Проф. Ангелов бе категоричен, че настоящият план ще претърпи корекции в зависимост от характеристиките на всяка една от ваксините, които ще бъдат одобрени и разпространени на територията на Европейския съюз.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега