Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Здравният министър: Хора, сложете ги тези проклети маски!

Здравният министър: Хора, сложете ги тези проклети маски!

„Да, обмисляме локдаун“, съобщи Кацаров и допълни, че ако болниците се препълнят, МЗ ще спре всички стопански и обществени дейности.

„В момента преживяваме най-тежките от предишните три вълни. Броят на заразените е с 25% по-висок отколкото е бил при всяка от предишните вълни. Здравната система се справя засега добре. Броят на хоспитализациите е по-малък от предишните вълни, но ситуацията с интензивните и реанимационни отделения е критична. Ние сме на ръба на възможностите на здравната система“, заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред bTV.

По думите му, ако се спазват противоепидемичните мерки, то кризата ще се контролира, а най-сигурният начин е ваксинацията. „Хората носят маски, но не всички и не навсякъде, а част от тях под носа. Хора, сложете ги тези проклети маски - неприятно е, но това е начинът. Както дистанцията помежду ни, честата дезинфекция, проветряването на помещенията. Личната отговорност е ключова“, каза той.Въпреки предупрежденията на медици и производители, че съвсем скоро ситуацията с кислорода в болниците ще стане критична, Кацаров увери, че засега няма проблем. Ако има недостатъчност, то износа ще бъде спрян.

„Да, обмисляме локдаун“, съобщи Кацаров и допълни, че ако болниците се препълнят, МЗ ще спре всички стопански и обществени дейности. Той обаче не уточни кога това може да стане, защото няма определено чисто, което да наложи локдаун.„Изборите трябва да бъдат проведени. Всички членове на СИК ще бъдат тествани, ако нямат „зелен сертификат“, за да намалим до минимум риска от зараза“, коментира Стойчо Кацаров и заяви: „Допускам, че има фалшиви сертификати и хората влизат с един и същи документ, но това е най-глупавото нещо, което може да направите. Може да излъжете здравните власти, но не и вируса“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега