Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жечо Станков и Кирил Петков в спор заради въглищните централи

Жечо Станков и Кирил Петков в спор заради въглищните централи

По време на спора Кирил Петков отне микрофона на Станков, но той си го издърпа обратно.

Жечо Станков от ГЕРБ и Кирил Петков от „Продължаваме промяната”  се скараха по време на брифинг в сградата на парламента. Повод за размяната на реплики стана закриването на въглищните централи. В спора се включиха също бившият енергиен министър Теменужка Петкова и бившият финансов министър Асен Василев. 

Депутатът от ГЕРБ, Жечо Станков, обвини Кирил Петков, че е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, като така поставя под риск енергийната сигурност на страната ни от една страна, а от друга – обрича над 100 хиляди души на безработица. 

"Намаляването на въглеродните емисии не започва от плана за възстановяване, а от техните ангажименти (на ГЕРБ – бел. ред.) ", каза от своя страна Петков. 

По време на спора Кирил Петков отне микрофона на Станков, но той си го издърпа обратно. Петков го покани на трибунката до него, а Станков продължи да изброява какво очакват гражданите – саниране, безплатна топла вода, електрическа енергия. 

"Първата голяма лъжа е, че правителството "Борисов 3" е поемало ангажимент за 40% намаление на емисиите. Единствената държава-членка, която гласува въздържала се за този тип съкращаване на емисиите, беше България и това може да бъде проверено на Съвета по околна среда", заяви Жечо Станков.

"Втората по-голяма лъжа, обаче е, че правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент и термични централи в България няма да бъдат затваряни. Не само, че ще бъдат затворени, а ще ви кажа, че процентът, който ще бъдат затворени, ще бъде много по-голям от 40 процента", каза депутатът от ГЕРБ. 

От „Продължаваме Промяната“ обявиха на брифинг след края на срещата, че намаляване с 40 процента на въглеродните емисии за сектора е договорено още от ГЕРБ-СДС с подписването на целите на ЕС за намаляване на вредните емисии. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега