Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски: Мирните преговори звучат по-реалистично

Зеленски: Мирните преговори звучат по-реалистично

Под атака продължава да е и Мариупол, който в продължение на десет дни беше под пълна обсада, без електричество и вода, а и без възможност цивилното население да се евакуира. Към Мариупол са били изстреляни ракети от руски военен кораб.

Взривове и експлозии в Днипро, Харков, Киев и в околностите на Лвов се чуват  рано тази сутрин, предават световните агенции. Войната в Украйна продължава вече 21-ви ден. Трима европейски лидери - премиерите на Полша, Словения и Чехия,  пристигнаха в Киев с влак в знак на съпричастност с украинския народ, и се намират там атаката към града продължава.Украинските медии съобщават и за голям взрив в село Мирне, западно от Одеса. 

Под атака продължава да е и Мариупол, който в продължение на десет дни беше под пълна обсада, без електричество и вода, а и без възможност цивилното население да се евакуира. Към Мариупол са били изстреляни ракети от руски военен кораб.

В поредно видеообръщение президентът Володимир Зеленски каза, че мирните преговори с Русия започват да „звучат по-реалистично, но все още е необходимо време", за да се постигне пробив. 

„Всички трябва да работят, включително нашите представители, нашата делегация, за преговори с Руската федерация. Трудно е, но важно, тъй като всяка война завършва със споразумение. Срещите продължават. Позициите по време на преговорите вече звучат по-реалистично. Все още обаче е необходимо време, за да бъдат решенията в интерес на Украйна. Окупаторите извършиха явни нови военни престъпления. Те нанасят удари към мирни градове, цивилна инфраструктура. Броят на ракетите, използвани от Русия срещу Украйна, вече надхвърля 900. Има толкова много авиобомби, че е невъзможно да ги преброим”, заяви Зеленски.

Припомняме, че Русия продължава да настоява Украйна официално да се откаже от всякакво намерение за присъединяване към НАТО и официално да признае отцепилите се провинции Донецк, Луганск и Крим.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега