Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски обвини руските сили, че минират и саботират хуманитарните коридори

Зеленски обвини руските сили, че минират и саботират хуманитарните коридори

Руските сили обявиха, че спират временно огъня на някои места в Украйна, за да позволят евакуация. Зеленски обвини руската армия, че проваля умишлено опитите за евакуация.

Продължават руските удари по редица украински градове. Обстрелвани са били предградия на столицата Киев. В градовете Суми и Охтьорка, източно от Киев, близо до границата с Русия, бомби са паднали върху жилищни сгради и са нанесли и големи щети върху електроцентрала, съобщиха  украински медии, като се позоваха на ръководителя на областната администрация Дмитрий Живицки. Има убити, но украинският представител не посочи конкретни цифри.

Междувременно без резултат завърши и поредният кръг от преговори между Москва и Киев. Двете делегации се договориха да се срещнат за нов кръг от преговори.

"Оставам в Киев . Без да се крия. И не се страхувам от никого. Колкото е нужно, за да спечелим тази войнаta!"  Това казва президентът на Украйна Володимир Зеленски във видео, публикувано в профила му във Facebook. 

В същото време украинският президент заяви, че руските военни постъпват цинично и дори унищожават автобуси предназначени за евакуация на цивилни. Той обвини руските сили, че на мястото на обявените зелени коридори е имало руски танкове и мини.  

Досегашните опити за евакуация претърпяха провал, за който страните се обвиняват взаимно.

Президентът на Украйна каза още, че вчера руснаци са обстрелвали хлебозавод и църква, построена в края на 19-ти век. 

„Мариупол и Харков, Чернигов и Суми. Одеса и Киев. Николаев. Житомир и Коростен. Овруч. Знаем, че омразата, която врагът донесе с обстрели и бомбардировки в нашите градове, няма да остане там. От нея няма да има и следа. Омразата не е от нас, така че няма да има и следа от врага. Ще оправим всичко. Ние ще направим нашите градове, които нашественикът унищожи, по-добри от всеки град в Русия”, казва още във видеото той. 

Звернення Президента України Володимира Зеленського ввечері дванадцятого дня війни.

«Я залишаюсь у Києві. На Банковій. Не ховаючись. І нікого не боюсь. Стільки, скільки потрібно, щоб перемогти у цій війні!». Звернення Президента України Володимира Зеленського ввечері дванадцятого дня війни.

Публикувахте от Офіс Президента України в Понеделник, 7 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега