Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вдигат цената на природния газ у нас! Русия плаши да спре доставките за Европа

Вдигат цената на природния газ у нас! Русия плаши да спре доставките за Европа

На фона на увеличението на природния газ у нас, Русия заплаши да спре доставките на газ за Европа по газопровода "Северен поток 1".

КЕВР утвърди цена на природния газ за месец март в размер на 113,73 лв./MWh. Това съобщиха от пресцентъра на регулатора. Увеличението е с 3,5%. Причините  са ограничаването на добива от ПГХ Чирен и рекордно високите цени на европейските газови борси, се казва още в съобщението.

На проведено открито заседание председателят на КЕВР Станислав Тодоров заяви, че основната задача на Комисията е да използва всички възможни регулаторни механизми, за да бъдат постигани най-добри цени за крайните потребители и специално за битовите потребители. Ръководителят на регулатора призова "Булгаргаз" да разграничи своите отговорности като обществен доставчик и търговец на газ.

 „Бизнесът има алтернативи да сключва договори с други доставчици, но за битовите потребители източникът на природен газ е само “Булгаргаз“ като обществен доставчик. Затова енергийният регулатор ще е гарант, че правата на тези потребители се спазват и те получават възможно най-добра цена“, подчерта председателят на КЕВР. 

Междувременно Русия открито заплаши да спре доставките на газ за Европа по газопровода "Северен поток 1" за първи път от инвазията на Украйна, предаде ДПА. Заплахата дойде под формата на изказване на руския вицепремиер Александър Новак по руската държавна телевизия."Ние имаме пълното право да наложим ембарго върху транзита на газ през "Северен поток 1", който днес работи на 100 процента", заяви Новак. 

Той изтъкна, че подобна стъпка би била огледална на решението на Германия да спре процедурата по одобрението на газопровода "Северен поток 2".Новак увери, че Русия все още не предприема тази стъпка, но добави, че страната се чувства тласната в тази посока от европейските политици и техните обвинения.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега