Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски поиска пълно ембарго на руски петрол и повече оръжие за Украйна

Зеленски поиска пълно ембарго на руски петрол и повече оръжие за Украйна

В среднощното си обръщение той заяви, че цяла Европа е мишена на руската агресия

Украинският президент Володимир Зеленски поиска петролно ембарго на Русия. В среднощното си обръщение той заяви, че цяла Европа е мишена на руската агресия. Украйна е готова за битка на източния фронт. Независимо от всичко Зеленски заяви, че се стреми към мир. Пълно ембарго на руски петрол и повече оръжие за Украйна - това поиска Володимир Зеленски в поредното си среднощно обръщение, съобщи БНТ.

"Но Украйна няма време да чака. Свободата няма време да чака. Когато тиранията започне агресия срещу всичко, което поддържа мира в Европа, трябва незабавно да се предприемат действия. Трябва да се действа принципно. И петролното ембарго трябва да бъде първата стъпка. И трябва да бъде от всички демокрации, целия цивилизован свят. Тогава Русия ще го усети. Тогава това ще бъде аргумент за тях да търсят мир, да спрат безсмисленото насилие." - изтъкна Володимир Зеленски.

Действията на Русия неминуемо ще застигнат всички, готови сме за истинска битка, но търсим и дипломатически пътища, за да сложим край на тази война, каза още Зеленски. Държавният глава благодари за помощта и подкрепата, оказани му от Великобритания след изненадващото посещение на премиера Борис Джонсън в Киев. Украинската столица беше посетена и от австрийския канцлер Карл Нехамер.

„Украйна е готова за големите битки. Украйна трябва да ги спечели, включително в Донбас", заяви президентският съветник Михайло Подоляк. След като оттегли войските си от региона на Киев и от Северна Украйна, Русия превърна в приоритет пълното овладяване на Донбас, който от 2014 г. е частично контролиран от проруски сепаратисти. Губернаторите на Донецка и Луганска области призоваха цивилното население да се евакуира преди началото на по-интензивни военни действия. За последните 24 часа територията на Украйна са напуснали повече от 4 500 души.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега