Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Земеделци искат оставките на Дянков и Найденов

Земеделци искат оставките на Дянков и Найденов

Земеделските производители привовават министър Найденов и министър Дянков да си подадат оставките. Това се посочва в изявление на националния инициативен комитет за протести в сектор "Земеделие".

Земеделските производители привовават министър Найденов и министър Дянков да си подадат оставките. Това се посочва в изявление на националния инициативен комитет за протести в сектор "Земеделие". Предоставяме ви пълния текст на изявлението без каквато и да е редакторска намеса:

ИЗЯВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА ПРОТЕСТИ В СЕКТОР „ЗЕМЕДЕЛИЕ”

ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОТИЧАЩИТЕ В СТРАНАТА ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ В СЕКТОР „ЗЕМЕДЕЛИЕ” И ЛИПСАТА НА ДИАЛОГ, ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ДЕЙСТВИЯ ОТ СТРАНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Уважаеми сънародници,

Уважаеми представители на медиите,

Земеделските производители в България продължават борбата с поредното Правителство за утвърждаване на демократичните ценности: 

-         Водене на диалог;

-         Подписване на обществен договор;

-         Носене на отговорност за поети ангажименти.

За наше най-искрено съжаление, преговорите и диалогът не водят до никакви резултати. Инициативния комитет за протести в сектор „Земеделие” и Националната асоциация на зърнопроизводителите, като член на Инициативния комитет, Ви информираме:

·         Земеделските производители НЕ са удовлетворени от полученото полуизвинение от Министър Найденов с обяснението му, че се извинява, щом земеделските производители се чувствали излъгани предизборно. Заявяваме категорично, че СМЕ ИЗЛЪГАНИ предизборно и че принципите и правилата остават мираж. Тези, които се борят за тях са сочени с пръст за назидание. Лъжата става принцип, а погазването на правилата-политика.Тъжно ще е, ако го приемем като непроменяем факт!

·         Земеделските производители ще продължат с протестните си действия и ще тръгнат към столицата, за да изразят своята гражданска позиция, съгласно уведомлението, което бе входирано до Столична община. Маршрутът, който ни се предлага от Столична община за осъществяване на протестната манифестация не ни удовлетворява за организираните ни протестни действия. На управляващите им е ясно какъв маршрут искаме и самият Премиер го бе предложил, когато беше Кмет на София.

·         ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ НЯМАМЕ НИКАКВА ЧУВАЕМОСТ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ И НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ СТРАНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА ПОЕТИТЕ АНГАЖИМЕНТИ. Това, което се подхвърля и тиражира в медийното пространство за отпечатване на ваучери за безакцизно гориво и експресната нотификация е на практика неизпълнимо и неудовлетворяващо всички земеделски производители в България. На законодателната и на изпълнителната власт им е пределно ясно как трябва да се направи нотфикацията и как земеделските производители в България да ползват тази практически приложима във всички страни държавна помощ.

·         Предложенията за компромисни решения, направени от Инициативния комитет от браншови организации в сектор „Земеделие” за финансовата рамка за сектора не се приеха и не бяха подложени на обсъждане и безапелационно бяха отхвърлени от Правителството отново с размахан пръст и заплаха, че ако се продължи с протестите, секторът няма да получи нищо като държавна помощ.

·         Повече от две години неправителствени организации от сектор „Земеделие” водят конструктивен диалог с Министерството на земеделието и храните и Министерството на финансите, подкрепен от министър-председателя на Р България за разписване на правила, съобразени с европейските директиви и гарантиращи устойчиво развитие на българското земеделие, но ПРАВИЛАТА не се спазват.

·         След тези две години, окончателно се убедихме в липсата на професионализъм,  държавническо поведение и поемане на отговорност при разписване на правилата и тяхното спазване от страна на Правителството.

Гражданското общество на земеделските производители призовава двамата най-виновни да си подадат оставката-Министъра на Земеделието и храните Мирослав Найденов и Министъра на финансите Симеон Дянков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега