Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жени и младежи от ГЕРБ дариха важна апаратура на Родилно отделение в УМБАЛ Бургас

Жени и младежи от ГЕРБ дариха важна апаратура на Родилно отделение в УМБАЛ Бургас

„Тези апарати се амортизират често, постоянно се налага подмяната им и затова дарението е изключително важно за работата на отделението“, подчерта старшата акушерка Руска Ганчева.

„Жени ГЕРБ“ и „Младежи ГЕРБ“ дариха днес важна апаратура на Родилното отделение в УМБАЛ Бургас. С помощта й се проследяват тоновете на бебето от момента на постъпване на родилката до самото раждане. Феталните монитори са най-използваните апарати в отделението, защото мониторирането на тоновете е задължително по съвременния стандарт за добрата родилна помощ. Поставени са във всички зали - приемния кабинет, родилната зала и стационара за родилки с рискова бременност. „Тези апарати се амортизират често, постоянно се налага подмяната им и затова дарението е изключително важно за работата на отделението“, подчерта старшата акушерка Руска Ганчева. 

Още днес мониторът е поставен и пуснат в експлоатация в родилна зала. Към него има и мобилна част, която позволява наблюдението и на двуплодна бременност. Заедно с апаратурата дарителите обновиха и спалното бельо – консуматив, който също се изхабява бързо заради често пране и дезинфекция. 


Снимка: ГЕРБ

Инициативата е по идея на Мая Бошнакова-Тодорова, която е посрещнала в УМБАЛ  Бургас първото си дете. „От този момент отделението ми стана близко, приемам присърце всяка негова нужда“, сподели тя. Около Великден тази година тя и съмишлениците й организират три събития с арт работилница и благотворителни базари. В тях се включват много желаещи да помогнат и  така се събират средствата за днешното дарение. 

„Изключително много благодарим на всички дарители, защото този жест ни е от голяма помощ, улеснява нашата работа и способства за това родилките да бъдат спокойни, обгрижени и да се раждат здрави бебета“, каза при приемането на дарението старшата акушерка Руска Ганчева.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега