Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жепейци крали гориво в пункт за локомотиви в Свиленград

Жепейци крали гориво в пункт за локомотиви в Свиленград

Късно снощи при внезапна проверка в Екипировъчния пункт за локомотиви в Свиленград, извършена от двамата управители на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД, Пламен Джуров и Ивайло Иванов, е разкрита организация за кражба на гориво от локомотивите.

Късно снощи при внезапна проверка в Екипировъчния пункт за локомотиви в Свиленград, извършена от двамата управители на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД, Пламен Джуров и Ивайло Иванов, е разкрита организация за кражба на гориво от локомотивите.  

В стаята за почивка на служителите в Екипировъчния пункт са отворени шкафчетата на локомотивните машинисти. Във всички шкафчета е констатирано наличието на туби от 35-40 литра, бутилки, галони от минерална вода (някои, от които полупразни, други полупълни), както и различни приспособления за източване на гориво от локомотивите – маркучи, заготовки за точене на гориво, кранчета, ръкавици, парцали и др. Общото количество на намереното гориво, собственост на БДЖ, е около 100 литра.  

Внезапната проверка е приключила със запечатване на помещението в 23:30 ч. Транспортна полиция  е била уведомена незабавно и в момента е на място.  Подобна внезапна проверка е извършена снощи и в Локомотивно депо – Дупница. В шкафчетата на служителите са открити около 60 литра гориво, а в охраната на депото, който е служител на охранителна фирма, са намерени 15 литра гориво.   

От служителите в Екипировъчния пункт в Свиленград и Локомотивно депо – Дупница ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност. Ръководството на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД ще продължи да извършва подобни внезапни проверки на територията на цялата страна с цел прекратяване на кражбите на гориво и намаляване на разходите за него. Проверките са част от от мерките за прекратяване на злоупотребите с гориво и елемент от реформата, която в момента се извършва в „Холдинг БДЖ” ЕАД.  

Другите мерки, които ще бъдат предприети в тази насока, са монтиране на камери в локомотивните депа и гарите, където са констатирани кражби на гориво, както и монтиране на камери в машинните отделения на дизеловите локомотиви, а в електрическите – поставяне на електромери.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега