Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жители на Карнобат и Руен разпитват депутата Семир Абумелих за ТЕЛК

Жители на Карнобат и Руен разпитват депутата Семир Абумелих за ТЕЛК

"В Карнобат бях запознат и с интересен казус, свързан с уволнен служител от общинската администрация", разказва Абумелих.

Въпроси, свързани съсздравеопазването, функционирането и бъдещето на ТЕЛК-овете обсъди народниятпредставител от ГЕРБ-Бургас Семир Абумелих с жителите на Карнобат и Руен. И вдвете общини интересът към приемните бе голям, като хората потърсиха бургаскиядепутат и по различни сигнали, свързани с лични казуси.

„Като член на парламентарнатакомисия по здравеопазване традиционно въпросите на жителите бяха от тази сфера.По-голяма част от хората, с които се срещнах, имат трудности, свързани сиздаване на решения от ТЕЛК. Те или техни близки чакат дълго време да получатдокументи от съответната комисия", обясни депутатът, подчертавайки, че темата е гореща и има спешна нужда от разрешаване на проблемите.

"В Карнобат бях запознат и синтересен казус, свързан с уволнен служител от общинската администрация.Въпросното лице е спечелило дело за неправомерно уволнение, заведено срещуобщина Карнобат, било е възстановено на работа, но след това е принудено да се пенсионира,без да е придобило право за пенсиониране като педагогически кадър. Следват иоще спечелени дела по случая", разказва Абумелих.

Към него са се обърнали и граждани с активни дела за незаконно строителство:

"Водена е кореспонденцияс община Карнобат, последвала е заповед от кмета Димитров до 30.04.2014 г., нарушителятда премахне незаконния обект, а в противен случай това ще бъде сторено отобщината. Мъжът ми сигнализира обаче, че до този момент все още не сапредприети никакви действия от страна на общината. Поисках копие на цялатаводена кореспонденция между лицето и институциите и поех ангажимент в най-краткисрокове да помогна за окончателното решение и информация по казуса“, споделиСемир Абу Мелих.

В Руен той обсъди темата за  изчезващите от страната медикаменти.

„Получавам много оплаквания и сигнали от жители от различни населени места. Втази връзка ще бъде създадена борса за лекарства в България до 3 месеца и такаще се разреши проблема с изчезващите лекарства. Приветствам това решение, коетое изход от ситуацията. Така ще се промени системата, според която цените напоеманите от Здравната каса лекарства трябва да са най-ниски в сравнение сцените в 12 други страни от Европейския съюз. Това доведе обаче до изтеглянетоот българския пазар на много животоспасяващи медикаменти“, коментира бургаскиятдепутат.

В рамките на приемния ден вРуен народният представител от ГЕРБ-Бургас обсъди с местните хора и въпроси,свързани със земеделието и отпускането на субсидии за бранша.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега