Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жителите на Обзор блокираха пътя Варна - Бургас в знак на протест /Видео/

Жителите на Обзор блокираха пътя Варна - Бургас в знак на протест /Видео/

Все още не е подписан указът за отделянето на града от община Несебър

Жителите на Обзор излязоха на протест. Те блокираха пътя между Варна и Бургас, пресичайки непрекъснато по пешеходната пътека. Причината за тяхното недоволство е, че искат да се отделят от община Несебър и да бъдат самостоятелна община. В града се проведе и референдум, който показа, че жителите желаят това да се случи. Указ от президента обаче все още няма, съобщава Nova.

„В община Несебър този референдум се посрещна с безпрецедентен административен терор над населението на Обзор. Беше спряно административното обслужване, издаването на търговски разрешителни. В същото време започнаха да се издават десетки заповеди за събаряне на обекти и стотици заличавания на избиратели, някои от които родени и израснали в града ”, разкри Марин Божков – представител на инициативния комитет и обществен наблюдател.

„При нас има отказ от услуга, която общината би следвало да предоставя. Ние заплащаме такса „Битови отпадъци” ежегодно и в пълен размер, въпреки че сме сезонен обект. При нас дори и през сезона, когато работим в по-големи обеми, боклукът не се извозва. В момента сме се превърнали в сметище„, сподели управител на комплекс в града.Екип на NOVA потърси за коментар Президентството, за да разбере защо не е подписан указа. Към момента оттам отказват да коментират казуса.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Димитров
    24 юни 2021 18:35

    Лъжи, лъжи и пак лъжи! Никой не ги спира да се отделят, нито се отказват услуги. Терор има от инициативния комитет за отделяне, не от общината! Обзор иска да се отдели, но селата не искат! Не може да се гледа само интереса на една малка част от хората. Като искат толсова да се отделят, да се отдели само Обзор, никой не ги спира. Само, дето те не искат просто да се отделят, а да откъснат по голямата част от територията на община Несебър. Няколко села, които не искат да се отделят са принудени насила, само защото имат огромни землища. Ето къде е ключа. Иначе никой не спира Обзор сам да се отдели, било като част от община Бяла или като самостоятелна община от едно селище- закона го позволява! А лъжите за репресии са откровени! Събаряли незаконни строежи, ми това им е работата! Защо не кажат, че референдумът за отделяне беше насрочен от ГЕРБ незаконосъобразно, с фалшива подписка и подвеждащи въпроси, които не отговарят на изискванията на референдума!

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега