Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жителите на с. Черни връх искат да са бургазлии, Камено обаче не им дава

Жителите на с. Черни връх искат да са бургазлии, Камено обаче не им дава

В последното за годината заседание общинският съвет на Камено отхвърли искането на жителите на село Черни връх да се отделят от общината и да се присъединят към община Бургас.

31 общински съветници от Бургас гласуваха „За“ референдум  за отделянето на с. Черни връх от Община Камено и преминаването му към Община Бургас. Сред мотивите, с които жителите на селото настояват за провеждането на референдум е, че Черни връх се намира на 8 км от Бургас, а е отдалечен на 30 км от Камено.

Освен това при посещението си в Община Камено на жителите на селото се налага да преминават през с. Братово, което е към Община Бургас, което е пълен абсурд. Според становището на кмета на селото Христо Михов преместването към Община Бургас ще се осигури по-благоприятна среда за 850-те жители на село Черни връх. Решението на ОбС-Бургас обаче явно не се хареса на Общинския съвет на Камено, който на днешното си заседание не позволи на село Черни връх да се присъедини към Бургас.

В последното за годината заседание общинският съвет на Камено отхвърли искането на жителите на село Черни връх да се отделят от общината и да се присъединят към община Бургас.   Според кмета на община Камено инж. Стефан Бонев не е нормално малцинството да се опитва да налага позицията си над мнозинството. Той предположи, че местният парламент в Бургас ще подкрепи искането на жителите от Черни връх и затова заяви, че очаква областният управител да насрочи референдум.  

Кметът припомни, че едно допитване вече беше проведено, но завърши без успех. Тогава не беше спазено изискването на закона за референдумите да гласуват минимум толкова хора, колкото са гласували на последните избори. Общо 390 души участваха в допитването в село Черни връх, а трябваше да са 454. Сега броят на гласувалите трябва да е 627 души. Толкова са участвали на последните избори.  

Стефан Бонев и екипът му са против отделянето на село Черни връх от общината, но ще се ангажират с целия си административен  потенциал в организацията за провеждане на референдума, съобщават от пресцентъра на Община Камено.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега