Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Коцев оттегля оставката си: Беше подадена под огромен психологически и морален натиск

Живко Коцев оттегля оставката си: Беше подадена под огромен психологически и морален натиск

"Днес забелязах, че моята оставка бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи.", заяви Коцев.

Живко Коцев оттегли подадената си оставка като главен секретар на МВР. Това обяви самият той на брифинг в Министерския съвет. 

"Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята подадена оставка. Тя беше провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск", заяви Коцев на извънреден брифинг от Министерския съвет в присъствието на премиера Николай Денков. 

"Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години. Кариерата ми е преминала изцяло в правоохранителните структури. Първоначалната ми реакция бе на огромно разочарование, на обида, на болка за отношението спрямо мен. Забелязвам, обаче, че срещу мен се развива грозна кампания. Срещу мен стои сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист. Мен и моите близки.", посочи той. 

"От сряда насам не спират спекулациите и внушенията спрямо мен и моята личност. Очаквам в следващите дни тази кампания да придобие невиждани мащаби и да се разгърне в още по-голям спектър.”, допълни  Коцев. 

"Днес забелязах, че моята оставка бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира и ме задължава - мой морален и професионален дълг е да се върна и да работя. Да изпълнявам служебните си задължения. Защото тук вече не става дума само за мен, а и за всички български граждани, на които ние трябва да осигурим спокойствие, ред и стабилност.”, каза още Коцев.

В отговор на журналистически въпрос, главният секретар на МВР посочи, че на 3 април е бил поканен да съдейства на образувано наказателно производство. Явил се е в КПКОНПИ, в прокуратурата, след което на по-късен етап са били извършени определени процесуални действия в служебното му помещение и в дома му. Той отхвърли категорично като неверни твърденията, които се тиражират за наличие на колосални финансови парични средства. Премиерът акад. Денков добави, че именно защото е професионалист с безупречна репутация, Живко Коцев си е дал сметка, че бягството в този случай е грешният ход.


Брифинг на премиера Николай Денков

Брифинг на премиера Николай Денков

Публикувахте от Министерски съвет на Република България в Петък, 5 април 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега