Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Златина Величкова, кандидат кмет на Китен: Развитието на родното ми място не ми е безразлично

Златина Величкова, кандидат кмет на Китен: Развитието на родното ми място не ми е безразлично

Тя притежава няколко дипломи за висше образование за степен бакалавър „Маркетинг и мениджмънт“, магистър „Финанси“, свидетелство за професионална квалификация по „Съдебно - счетоводни експертизи“, сертификат за Вътрешен одитор в публичния сектор издаден от - Министерство на финансите на РБ и др. Шегува се, че ѝ липсва само диплома за кмет, но всички придобити дипломи ще ѝ спомогнат в тази дейност.

Амфитеатър, крайморска сцена, грижа за опазването на културно-историческото наследство, изграждане на лодкостоянки и локации със свободен достъп до Wi-Fi са сред приоритетите за развитие на града на кандидата за кмет на ПП „МИР“ за Китен Златина Величкова. Тя притежава няколко дипломи за висше образование за степен бакалавър „Маркетинг и мениджмънт“, магистър „Финанси“, свидетелство за професионална квалификация по „Съдебно - счетоводни експертизи“, сертификат за Вътрешен одитор в публичния сектор издаден от -  Министерство на финансите на РБ и др. Шегува се, че ѝ липсва само диплома за кмет, но всички придобити дипломи ще ѝ спомогнат в тази дейност. 


Снимка: Пресслужба

"Аз съм щастлив и успял човек, към настоящия момент работя на длъжност главен вътрешен одитор в ЮИДП, много се гордея с децата си, благословена съм прекрасни родители, приятели и близки, а съпругът ми е моята опора в живота", допълва Величкова. По думите ѝ в предизборната си програма е развила реалистични идеи за визията на града, които да предложи на съгражданите си. Ето част от тях:  

- Реализация на проект за амфитеатър в парка на гр.Китен и морска сцена. Крайморска сцена е моя голяма мечта и искам Китен да има сцена за културни мероприятия, която да докосва най- голямото ни богатство, а именно морето. 

- Разкриване, опазване и съхраняване културно-историческото наследство, като основен приоритет ще е  владението на историческиите останки на крепостта „Урдовиза“ и предаването и в оперативно управление на Кметство Китен. 

- Недовършеният с години „Търговски център“ е една нереализирана идея за създаване на своеобразна централна градска част, място за развлечения на деца и възрастни със забавни игри, кафе-сладкарница превърната в уютно място за празненства, а на вторият етаж е напълно възможно да се появят лекарски и зъболекарски кабинети, козметично студио, фризьорски салон и други, като от отдаването им под наем помещенията ще генерират приходи и всичко това е възможна реалност.

- Точки/локации със свободен достъп до мрежово интернет пространство, соларни места за зареждане на телефон, лаптоп, айпад и други устройства. Това е иновативна идея, която се налага в съвременните тенденции, а и е нискобюджетна.

- Рибарски лодкостоянки и естакади за спускане на лодки с колесари, статутът на които съществено се различава от пристанище и е напълно осъществим проект.

- Целево инвестиране на приходите от туристически данъци и такси в туристическа инфраструктура и реклама. Финансови отчисления директно от приходите от местни данъци и такси  събирани на територията на Китен. Директна инвестициия от средствата генерирани от източниците по място.

- „Опаковане“ на контейнерите за смет в зелени кубове /или друго/, което  е утвърдена европейска практика и практика в туристическите градове,  при която  съответния контейнер се прикрива в конструкция с метална рамка и изкуствена зелена растителност.  

- Въвеждане на соларно осветление на общите пространства и доставка на соларни елементи за оформление на фасадно осветление на обществени сгради и паркове. 

- Управление на цветния облик на сградите на Китен, чрез конкурс от художници, които да представят проекти за външно оцветяване на сградите по уличните артерии и подходите към плажовете, постепенното превръщане на града в място, което е красиво и хармонично с по-цветно излъчване на градската среда.

- Паркирането е съществен проблем, които има добро решение с парко местата, но за гостите на града, които идват да го разгледат, да хапнат и да създадат впечатления, в настоящата обективна реалност е мисия невъзможна. Моята идея е да превърнем паркинга пред пощата в платен паркинг,  който ползватели в рамките на 30мин. да ползват безплатно /ако искат да посетят пощата, музейната сбирка или кметството/, но всичко това ще обсъдим заедно с жителите на града.


Снимка: Пресслужба

По повод мотивацията си да се кандидатира за кметския пост на гр.Китен, Величкова заявява, че преди всичко, това е любовта към родното място. "Онази обич, която не ми позволи да го напусна, дори и през най-добрите години на отлични предложения и възможности пред мен, онази притегателна сила, която ме кара  да се връщам тук. Винаги съм била част от общественият живот на Китен и развитието на моето родно място не ми е  безразлично. Това не е процес покрай,  който мога да премина безмълвна. Да предприема този ход и да се впусна в тази надпревара за мен е иститнско предизвикателство, едно ново ниво за развитие и надявам се на удовлетвореност. Но най-вече с мисълта, че с това ще превърнем Китен, в мястото което искаме да бъде", категорична е тя. 

За опонентите си споделя идеята, те да станат част от екипа ѝ, като съветници в управлението на Китен през следващите 4 години. "Надявам да водим една цивилизована, принципна и коректна надпревара в настоящите избори, които са само месец, а ние сме тук цял живот.  А ако успеят да спечелят честно ще им пожелая успех в управлението и развитието на града. Добрата конкуренция е основата за високото качество на крайният продукт за конкурентни проекти и генерирането уникални идеи.  Непоправим опимист съм и вярвам в доброто, в това, че то ще пребъде и след нас и нека каквото е добро за бъдещето на Китен то да е овенчано с победа", допълва Величкова. 

На въпрос  защо смята, че хората в Китен трябва да гласуват за нея, Величкова е категорична: "Защото знам колко мога, защото не ме е страх от работа, аз съм работохолик по природа и приключенец по душа, обичам да пътувам и да виждам добрите практики, това спомага за идеите които имам и които можем да приложим в развитието на града. Искам да съм част от посоката, по която поема града - посока, която да ни направи атрактивна туристическа дестинация, посока която децата ни да искат да следват, посока която заедно да задаваме всички ние, които живеем тук. Винаги съм се старала да вървя по правилния път, каквото и да ми е струвало това. Вярвам, че с нужната подкрепа и доверие ще мотивираме знаещи и можещи да работим заедно, за да градим едно по-добро бъдеще. Аз знам, че мога, вярвам в своите възможности и заедно с жителите на Китен ще успеем да направим града ни най-магнетичният по Южното Черноморие. Защото, заедно можем повече! А природата ни е осигурила базата, върху която да градим и надграждаме".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега