Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Злато и сребро за ансамбъла от Европейското във Варна

Злато и сребро за ансамбъла от Европейското във Варна

Златен и сребърен медал спечели ансамбълът на България по художествена гимнастика в последния ден от Европейското първенство, което се проведе във Варна.

Грациите на триумфираха във финала на 5 топки, а на смесеното съчетание (с 3 обръча и 2 чифта бухалки) останаха на втората позиция, въпреки страхотното си представяне, съобщава БНТ.

Момичетата на Весела Димитрова окичиха златото на гърдите си, след като получиха оценка от 47.500 точки, като оставиха зад себе си гимнастичките на Русия (45.250 точки). С бронзовите медали на 5 топки е съставът на Израел с 46.150.

Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изигра много силно композицията, поставена по микс от музика с народни мотиви на Елица и Стунджи.

Националките ни успяха бързо да се съвземат след вчерашния неуспешен ден в многобоя, в който останаха без медал. В последния състезателен ден се представиха изключително убедително, заслужавайки напълно качването си на почетната стълбичка

Преди излизането на килима за второто съчетание (3 обръча и 2 чифта бухалки) момичетата трябваше да изчакат, докато бъде преразгледана оценката на Азербайджан, заради подадена контестация.

Въпреки това, ансамбълът ни изигра прекрасно и второто съчетание по музика от балета „Спартак“, но оценката от 45.950 точки ги остави на второто място.З

латото на този уред е за отбора на Израел с 46.150, а бронзът за Италия с 43.375. Грациите на Русия допуснаха изключително груба грешка, с гонене на обръч извън килима, което ги остави на 5-а позиция с 40.550 точки.

По-рано днес българките в индивидуалната надпревара Боряна Калейн и Катрин Тасева останаха без медал от финалите на отделните уреди. Европейската вицешампионка в многобоя Калейн зае четвърто място на бухалки, шесто на топка и седмо на бухалки, а Катрин Тасева се нареди пета на бухалки и лента, шеста на обръч и седма във финала на топка.. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега